Насладете на вечната и незабравима песен на Лили Иванова – НАШЕ ЛЯТО! (ВИДЕО)
Лили Иванова – името, превърнало се в легенда, синоним за великолепие, съвършенство и гордост във всеки българин. Лили Иванова – недостижимата и неповторима българска певица, възхитила милиони на сцената. Лили Иванова – пример за искренна женственост, непрестанна борба, неизчерпаема любов и всеотдайност.

С песента „Наше лято“ („Вечност“, Балкантон ’73) Лили печели поредна награда „Златен орфей“. През 1997 международната асоциация на жените я номинира като една от най-прочутите жени на 20-ти век. През 1998 получава най-високия орден на фондация „Св. Никола Чудотворец“ за допринасяне на доброто по земята. През 1999 г. президентът Петър Стоянов връчва на Лили Иванова най-високото държавно отличие в България – орден „Стара планина”, I-ва степен за извънредно големи заслуги към българската култура в областта на популярната музика.

“Да и времето ще покаже: има една Лили Иванова, тя е най-гениалната, най-страхотната българска певица. И това, че съм имал щастието да се докосна до нея и да сме приятели, е огромен плюс в моя живот. Всеки пък, когато чуя Лили, кожата ми настръхва. Просто тя е страхотна! Да се задържиш толкова дълго време на сцената е наистина геройство! Лили ще остане завинаги, тя е легенда. Има много малко легенди в този свят и аз имах щастието да се докосна до нея.“

Васко Василев / в-к Монитор /

„Наше лято“

музика: Тончо Русев
текст: Дамян Дамянов
изпълнява: Лили ИВАНОВА
1974 г.

Източник: opoznaybulgaria