Натиснете тези точки върху дланите за да излекувате различни части от тялото
Мъчат ви болежки или други проблеми със здравето? Не посягайте към хапчетата, а по-добре обърнете внимание на своите ръце – в тях се крие тайната на здравето. Върху ръцете са разположени определен брой активни точки и ако правилно натиснете върху нужната точка и изчакате 5 секунди, ефектът няма да закъснее. Нека разберем какво можем да излекуваме благодарение на тези точки и къде се намират те. 

1. Основата на палец

Натискайки тази точка, ще можете да решите проблема с кашлицата, дихателната недостатъчност, както и да подобрите функциите на щитовидната жлеза.

2. Палецът

Точката върху палеца регулира работата на стомаха и далака, както и да намали депресията и тревожността. Затова, ако усещате емоционален стрес или имате болки в стомаха, главобболие или проблеми с кожата, окажете натиск върху крайчеца на палеца. Това ще помогне да възстановите баланса.

3. Показалецът

Тази точка ще ви помогне, ако имате проблеми с бъбрецит еи пикочния мехур. Ако изпитвате страх, разсеяност или разочарование, натиснете върху средата на първата фаланга на показалеца. Тя ще ви помогне да отстраните болката в мускулите и гърба, киселините и зъбобола.

4. Средният пръст

Тази точка помага за регулиране работатана черния дроб и жлъчния мехур. Ако се чувствате нерешителни или раздразнени, може да подобрите настроението си, натискайки я не по-малко от 5 секунди. Освен това, е полезно за подобряване на кръвообращението и зрението, както и за облекачване на мигрената и менструалните болки.

5. Безименният пръст

Можете да стимулирате функциите на белите дробове и дебелото черво, натискайки тази точка. Също така да се отървете от негативизма. Ако имате проблеми с храносмилането, дишането или кожните заболявания, натиснете върху основата на безименния пръст.

6. Малкият пръст

Тази точка регулира работата на сърцето и червата, а натискът върху нея помага при подут стомах, проблеми със сърцето, болки в гърлото и ставите. Натискайки я, повиавате увереността в себе си и се избавяте от вълненията и страха.

7. Долната част на дланта

Натискът върху тази точка помага да решите проблемите с излишните килограми, както и да контролриате нивото на кръвната си захар.

8. Центърът на дланта

Натискането на тази точка ви помага да намалите болката или спазмите в стомаха.

9. Месестата част на дланта

Тази точка отговаря за работата на сърцето и ендокринната система. Натискането й балансира хормоните и помага да се избегнат проблеми със сърцето.

Полезно е не само стимулирането на отделни точки върху дланите и пръстите, но и цялостният масаж на ръцете. Той помага да е подобри кръвообращението, да се възстанови загубената енергия. Ако го правите редовно, бързо ще забележите промяна в своето състояние.

Източник: webmiastoto