Натурани зравословни храни, които да ви помогнат в битка с инфекциите
Без съмнение сте чували за  бактериалните инфекции? Бактериите са част от живота ни. Когато мислим за това си представяме класическите инфекции и болести, които всички сме преживели в някакъв момент.

Възможно ли е да се предпазите 100% от бактериалните инфекции? Уви, не.

Тези микроорганизми мутират и дори могат да станат резистентни към антибиотиците. Всъщност те са най-лошият и най-малкият враг на хората.

1. Кокосово масло

Кокосовият орех се счита за една от най-добрите антимикробни храни, тъй като има високо съдържание на лауринова и каприлова киселина. Дрождите на гъбa Кандида се размножават в тялото и причиняват обриви, хронична умора, депресия, сърбеж, промени в настроението, желание за прием на сладки неща. Доказано е, че пиенето на кокосово мляко, а също и мазането на кожата с кокосово масло, предпазва от вредните бактерии и помага на организма да се пречисти от тях, ако вече се е заразил.

2. Кромид лук

Освен за овкусяване на ястия, лукът се използва в борбата с бактериите и гъбичните инфекции. Той е много полезен при леки настинки, предпазва сърцето и черния дроб. Високото му съдържание на антиоксиданти, калий, витамин В6 и витамин С повишават защитните сили на организма. Затова старите хора препоръчват да ядем повече лук при грип и настинки.

Снимка: Shutterstock

3. Риган

Много хора в чужбина използват маслото от риган за борба с гъбични и бактериални инфекции, но у нас то не е толкова популярно. Всеки може да отглежда риган в домашни условия и да пие чай от него. В растението има голямо съдържание на антиоксиданти, а хлорофилът в листата му се бори с киселинността и вредните бактерии, причиняващи болести в стомаха. Освен това риганът намалява стреса и помага за укрепването на имунната система.

4. Чесън

Също както обикновения кромид лук, чесънът гони бактериите надалече. Само няколко скилидки могат да прочистят храносмилателния тракт.

Чесънът съдържа витамин В6 и калий, които детоксикират организма, стимулират здравето на сърцето и укрепват черния дроб, а също така повишават имунитета. Чесънът е естествена пребиотична храна, която улеснява работата на добрите бактерии в тялото.

5. Тиквени семки

Тиквените семки имат невероятни свойства, чрез които вредните паразити могат да се отделят чрез храносмилателния тракт. Семките имат високо съдържание на растителни протеини. Само една чаша, пълна с тях, има 13 грама протеин. Семките са богати още на омега-3 мастни киселини, които ги правят много полезни за нормалното функциониране на щитовидната жлеза и облекчават състоянието на суха кожа, което води и до появата на гъбични инфекции.

Въпреки това нещо, което определено можем да направим, е да засилим имунната си система колкото е възможно повече с това, което ядем.

Източник: Обекти