Нетрадиционен начин за приготвяне на пилешки бутчета
Приготвянето на пиле може да бъде в над 1000 варианта  и да има само 1 сред тях, който да е специален и ваш любим. За тази почетна титла може да се приложите рецептата за пилешки бутчета, която ще споделим сега с вас

Мариновано пиле в соев сос с набор от билки, списъкът  които може да стане от любимите ви. Ще имате нужда от плик за печене : той прави месото меко, сочно, освен това не е нужно да измивате листа за печене от мазнината.

Съставките

Пилешки бутчета 6 бр.

Соев сос 2 супени лъжици

Слънчогледово масло 50 ml

червен пипер

Прованс билки 1 ч.л.

сол на вкус

Черен пипер на вкус

чесън

Подготовка

Пилешки бутчета е хубаво да ги измиете и да ги изсушите.
Смесете сол, червен пипер, сушен чесън, черен пипер и провансал билки. С тази смес хубаво намажете всяко бутче


Смесете соевия сос със слънчогледовото масло, изсипете върху бутчетата и оставете за 30 минути да се мариноват.

Поставете бутчетата в плик за печене, фиксирайте единия край и внимателно излейте марината, фиксирайте втория ръб и заъвржете плика


Поставете плика върху тавичка и ги изпратете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. 10 минути преди края на готвенето, изрежете горната част на плика, за да може бутчетата да хванат златиста коричка. Правете това внимателно, за да не изтече соса.

Този метод е подходящ за готвене на цяло пиле, но ви препоръчваме да печете хрупкави крила и бутчета в медния сос . Ако рецептата ви е харесала, не забравяйте да споделите полезната информация с приятелите си!

Източник: За Жената