Нещата, които никога не трябва да подарявате на други хора
Великата пророчица Ванга е казала: “На едни подаръци се радвай, от други се пази. И наистина, народно поверие гласи, че някои подаръци имат негативна енергия и дори е по-добре да се откажем от тях. какво да знаете, за да предпазите себе си и близките си хора от тях.

1. Нож

Ножове, ножици и всякакви други остри и режещи предмети човек е необходимо да се набавя сам. В предметите с настриета се натрупва много отрицателна енергия. Ако дарителят много упорито настоява, опитайте да купите тази вещ от него, макар и за символична сума.

2. Часовник

Този предмет отчита времето. Изглежда, че е нищо особено, но часовниците са склонни да изостават и да спират. За да не допуснеш такъв подарък да символизира края на щастливия ти живот, по-добре да платиш за него няколко монети на онзи, който го дава.

3. Портмоне

Приемайки като подарък празно портмоне, рискувате да изпуснете паричния си късмет. Бихте могли да пуснете в него дори стотинка, но то не бива да се подарява празно!

4. Носна кърпа

В културите на много народи съществува традиция на погребални церемонии да се даряват носни кърпички. Тази вещ е тясно свързана със сълзи и тъга. Пък и хартиените кърпички са къде по-практични …

5. Перли

Такъв подарък може да привлече неприятности, загуби и болести. В доста страни по света, перлите символизират безутешните сълзи на вдовици и сираци.

6. Огледало

Огледалото е твърде мистериозен предмет, за да си позволяваме така лесно да го подаряваме или получаваме. Счита се, че такъв подарък би могъл да отнеме красотата, младостта и жизнеността на получателя. Особено важно е да се пазите от антични огледала.

7. Ръкавици

С използването на ръкавици се свързват много магически ритуали, насочени към манипулиране на личността. Ето защо такива вещи са приети да се обменя “око за око”.

Най-важното е, ако подаръкът е поднесен с чисто сърце и открита душа. Тогава никакви мистични сили няма да успеят да ви наредят!

Източник:  pik