Не изхвърляйте кората от динята – Може да я приготвите в нещо страшно сладко и вкусно
След като прочетете тази зашеметяваща рецепта, веднага ще спрете да изхвърляте корите на динята като отпадък. Всъщност, от тях можете да си приготвите може би най -вкусните захаросани плодове . Въпрос: защо да си ги приготвяте, ако такива продукти винаги могат да бъдат закупени на пазара или в магазина? Защото домашният продукт е по-полезен, без вредни добавки и оцветители и определено е по-евтин.

Свикнали сме да използваме печка или електрическа сушилня, за да направим домашно приготвени захарни или сушени плодове. Този случай не е изключение, но не е нужно да включвате фурната. След готвене, кората вече изглежда като суха, но в сироп. Достатъчно е да ги сложите в печката и да изчакате 2 дни. И тогава просто  да се насладите на вкуса.

Съставките

кора от диня 1 кг

захар 700 гр

портокал 2 бр.

лимон 1 бр.

пудра захар 2 супени лъжици

вода 750 ml

Подготовка

Измийте кората, обелете. Нарежете кората на кубчета или лентички, колкото искате.

Потопете ги цяла нощ в студена вода. На сутринта изцедете водата, изсипете кората в друг контейнер, изсипете захарта, добавете сок от два портокала. След това добавете толкова много вода към контейнера, че в началото на готвенето сиропът да покрива нарязаните корички (приблизително 750 ml).

Поставете контейнера върху печката на средна температура. Периодично разбърквайте.

Когато заври го оставете за още 5 минути, изключете го и го оставете да се охлади. Повторете тази манипулация няколко пъти, докато сиропът остане на дъното
След това  добавете сокът от един лимон. Покрийте тавата за печене с пергамент, поставете захаросаните плодове в един слой. Поръсете ги с пудрата захар. Оставете във фурната за 2 дни. През това време парчетата ще изсъхнат и няма да залепват за ръцете ви.

Вместо портокалов сок може да добавите малко ябълка или любимите ви конфитюри . Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите ви!

Източник: За Жената