Не правете тези 7 грешки, те ви правят да изглеждате по-пълни, отколкото сте
Начинът, по който се обличаме, би могъл да създава и приятно и неприятно впечатление за тялото ни. Разбираемо е, след като носим няколко килограма в повече, да се опитаме да ги прикрием, но в прекаленото старание могат да се допуснат доста груби грешки.

Почти няма жена, която да е напълно доволна от фигура си, но ако вие се възхищавате на телата на дамите около вас, това е най-вероятно понеже те правилно подбират облеклото си.

По-пълните жени на всяка цена е необходимо да избягват определени модни грешки, които биха могли да ги направят по-дебели, отколкото действително са.

Не се обличайте изцяло в черно

Вярно е, че черният цвят вталява фигурата, но когато сте облечени от глава до пети единствено в черно, ще постигнете точно обратния ефект.

Когато един цвят силно доминира воблеклото, той привличат вниманието върху извивките на фигурата и ако те не са в идеални размери, това бързо ще се види.

За да използвате ефекта на черното, обличайте черни дрехи единствено в областите на тялото си, за които сте най-несигурни. Ако това са бедрата и дупето, спирайте се на черни панталони, а ако са ръцете и гърдите– черни блузи. А останалите цветове от тоалета ви нека да са в по-топли нюанси.

Не носете прекалено широки дрехи

Честа грешка на закръглените жени е да купуват дрехи с един размер по-голям, смятайки, че това прикрива фигурата им. Истината обаче е, че широките дрехи ви правят по-пълни. Поради това купувайте вашия размер дрехи и както широките дрехи, избягвайте и твърде прилепналите.

Не носете твърде къси поли и панталони

Късите поли и панталони не отиват на всяка жена, а само на онези, които имат дълги и изваяни крака като на модел. В случай че вие не се изявявате по модните подиуми и не смятате краката си за най-голямото си достойнство, купувайте си поли и панталони със средна дължина – до коляното.

Внимавайте с избора на очила

Когато имате по-пълно лице е необходимо да сте изключително внимателни с избора на очилаи да избирате само модели, които идеално се вписват с формата на лицето ви, тъй като всеки недостатък ще се вижда.

Намерете сигурен приятел, с когото да пазарувате

Голяма грешка на повечето жени е, че пазаруват с грешния човек. Щом решите да направите шопинг обиколка, вземете приятел със себе си, на чието мнение и вкус може да се доверите и който няма проблем да ви каже кои наистина ви отива и кое – не.

Не купувайте обувки на платформи

Колкото и добре да изглеждат на витрината в магазина, обувките на платформи не са за по-пълните жени, тъй като те правят краката по-големи и визуално придават обем на цялото тяло.

Не носете копринени шалове

Не носете копринени шалове през пролетта и лятото, а през зимата и есента избягвате да ги увивате в кръг около врата си. Това ще фокусира вниманието върху лицето ви и най-вече върху бузите ви, правейки ги по-пълни.

Източник: За Жената