Заради това, никога не трябва да съдиш другите! Разбери – Никога!
Лекарят потичал по коридора на болницата и бил повикан по спешност за операция. Пристигна по възможно най-бързия начин, преоблече се и се захваща директно към операционния блок. Пред отделението на бащата на момчето в операционната се разхождаше нервно напред-назад.

Виждайки доктора, мъжът започна да крещи:
– Защо се забавихте толкова? Не знаете ли, че животът на сина ми е в опасност? Нямате ли чувство на отговорност?
– Съжалявам, дойдохме по най-бързия начин, след като ми се обадиха. Моля да се успокоите и да останете да си свърши работата – усмихнато отговори лекарят.
– Да се ​​успокоя ?! Какво би станало, ако вашият син лежи на операционната маса, сега? Ще бъдете ли спокоен? Ако вашият син умира, докато чака лекар, какво ще направите? – ядосано крещеше бащата.

Лекарят отново се усмихна и отговори:
– Ние ще направим всичко, което е по силите ни за сина ви. И с волята на Бог се надяваме, че ще успеем да го спасим. Молете се за живота на сина си.
– Да давате съвети, когато не сте пряко засегнат, е лесно – промълви бащата.

Операцията продължи часове, след което лекарят излезе щастлив от операционната:
– Операцията мина добре. Синът ви ще се оправи – каза лекарят и без да дочака отговора на бащата, продължи – Ако имате някакви въпроси, обърнете се към сестрата, моля.
– Но защо е толкова арогантен? Той дори не изчака няколко минути, за да го попитам за състоянието на детето ми! – недоволстваше мъжът пред приближаващата сестра.

По лицето на медицинската сестра се стичаха сълзи. Тя му отвърна:
– Синът на лекаря загина вчера при пътен инцидент. Той беше на погребение, когато му се обадиха да дойдат да оперират сина ви. И сега, след като спаси живота на детето ви, той тръгна, за да се върне на погребението.

Никога не съди никого, защото никога не знаеш какъв е неговият живот и какво преживява. 

Източник:  Гнездото