Никога не съм очаквал, че точно тази част от тялото ми ще остарее най-бързо!
Много жени смятат, че първите следи на стареене се появяват по лицето и шията, така че специално внимание се обръща на предотвратяването на бръчките на тези части на тялото. Въпреки това е научно доказано, че нито лицето, нито врата остаряват толкова бързо, колкото гърдите.

Изследването установява, че чувствителността и тънката тъкан на гърдите най-вероятно ще бъдат признаците на стареене и у вас.

Гърдите са изложени ежедневно на редица фактори, които могат да стимулират стареенето и да причинят “затлъстяване” на гърдите. На първо място, промените в размера на гърдите след загуба и наддаване на тегло, както и бременност, причиняват разтягане на кожата и тъканите, което намалява еластичността на кожата. Ежедневната грижа за кожата на гърдите с хидратиращи кремове (като подхранване на лицето) може да помогне за забавянето на този процес.

Друг голям враг на кожата на гърдата е слънцето, което значително ускорява стареенето на тази част от тялото и причинява на кожата да загуби своята еластичност. В допълнение към това, модерни бански костюми с дълбоко деколтирана горна част, която излага кожата на гърдите до вредно слънчево изгаряне. За да предотвратите това, използвайте крем със защитен фактор всеки път, когато гърдите ви не са покрити (дори когато няма слънце), или колкото повече носите тениски, които напълно покриват гърдите.

Ето защо не ограничавайте ежедневието на грижата за лицето и шията – разширете го към гърдите и деколтето, за да забавите началото на първите признаци на стареене.

Източник: За Жената