Няколко полезни съставки, които почистват килима и го правят като нов..
Какъвто и да е интериора на къщата ви, има един елемент, който винаги ще го направи по-удобен и уютен.

Не е нищо ново – просто поставете килим с мека и гъста текстура, в която да потъва крака ви всеки път, когато стъпите на него. Някои успяват да намерят минус и в това, почистването му определено не е лесно и не е евтино, ако наемете професионалист. Ако …

Подгответе смес, която буквално изтласква мръсотията от килима и го прави като нов. Никакви химически съставки, само това, което е в кухненския шкаф на всяка домакиня. Смесете няколко основни продукта, нанесете, изчакайте 20 минути и подсушете повърхността. Направете го по време на пролетно почистване и не се притеснявайте за замърсяване поне още месец.

3 начина за почистване на килима

Да се ​​каже, че един от тях е по-малко ефективен, а другият е поразителен, ще бъде грешка. Можете да изпробвате всеки от тях и да изберете този, който ви подхожда във всички параметри: цвят на килима, тип замърсяване, очакван резултат.

Сол и сода
Необходимо е да се почисти замърсената зона (петна) със смес от обикновена сол и сода. Изчакайте 20 минути и просто вакуумирайте. Това е отличен инструмент в борбата срещу малки мазни петна. Избира се заради неговата ефективност и безопасност.

Оцет
Разтварят се 20 ml оцет в 1 литър вода. Поставете чист парцал в разтвора и избършете килима с него. Изчакайте 20 минути, след което избършете килима със сух парцал. След това минете с прахосмукачката.

Чай
Тъмните килими също трябва да бъдат почистени. Но содата и оцета означават оставяне на петна върху такова покритие. Ето защо трябва да използвате чай. Сварете чая. Начупете го. Разтиляйте чаените листа на мръсната площ от килима. Изчакайте да изсъхне напълно, след това го подсушете.

Препоръчваме ви да не използвате твърди четки . Те не само повреждат структурата на килима, но и замазват петната, вместо да ги отстраняват. Всеки път, когато почиствате, използвайте мека четка и търкайте само в посока на косъма

Както можете да видите, почистването не може да бъде без химикали, евтино, просто, а резултатът достоен за възхищение. Всичко, от което се нуждаете, е в най-близкия шкаф. Изпробвайте метода, който харесвате вече по време на следващото почистване.

Разкажете ни за резултатите.

Източник: За Жената