Няма да повярваш какви свойства има оцета върху здравето!
Ябълковият оцет елиминира токсините от тялото и действа диуретично, извеждайки от организма излишното количество вода. Освен това оцетът засилва метаболизма и стимулира горенето на мазнините, като резултатът е постепенно отслабване.

Ябълковият оцет е отлична храна с лечебно действие. Той е способен да прочиства и ревитализира
тялото на човека благодарение на изобилието от ценни хранителни вещества в състава си. Съдържа витамини А и В, есенциални мастни киселини, ензими и много минерали, сред които калций, фосфор, калий, магнезий, сяра, цинк, желязо и силиций.

Основното му достойнство се състои в способността да извежда от тялото токсините – ефект, който се дължи на съдържанието на сяра и въздействието му върху важен орган като черния дроб.
Оцетът стимулира също и метаболизма. Премахва излишните мазнини в тялото, което спомага процесът на отслабване да върви плавно и леко.

Ябълковият оцет е и отличен диуретик. Подпомага на тялото в процеса на освобождаване от излишно задържаните течности, които нерядко ни създават дискомфорт и усещане за подутост.

Освен това идва на помощ и в моментите, когато имаме проблем със запека. Защото този оцет притежава способността да подобрява чревната микрофлора.

Ключът към лечебните му свойства обаче е – правилната употреба. Пийте по 1 суп. л. ябълков оцет половин час преди всяко хранене. Съчетавайте приема с 1-2 чаши топла вода. А ако страдате от киселини, може да добавите и малко сода бикарбонат, тъй като тя действа като алкализатор и балансира pH на тялото.

Много важно е да знаете също така, че ябълковият оцет представлява органичен продукт с много високо качество. И за да бъде наистина ефективно лекарство, желателно е да го приемате суров и не пастьоризиран, за да извлече така максимума от полезните му свойства.

Източник: Ретро