Определете скоростта, с която работи метаболизма ви в домашни условия- бърз и лесен тест
Повечето хора с наднормено тегло признават грешките си под формата на преяждане и заставане на начин на живот. Но има и такива, които търсят оправдание. В допълнение към всеизвестните “големи кокали” има и много често използван израз: “Имам лош метаболизъм.”

Разбира се, има хора, които наистина страдат от метаболитна дисфункция, но те са изключение и рядкост. Разберете как е причината за наднорменото тегло, можете ли да използвате само един прост тест, за да определите това.

Тест за метаболизъм

Сега трябва да намерите крекери,съвсем обикновени. Но за този тест ще ви трябва най- често срещания пресен крекер . Отделете слюнка в устата ви, отхапете парче крекер, стартирайте таймера и започнете да дъвчете. Погледнете времето, веднага щом почувствате, че вкусът е променен на сладък.

Този тест, който беше измислен от известния генетик Шарън Мълен , ще ви информира колко бързо нишестето ще се раздели на молекули от захарта. Храносмилането започва  в устната кухина – за този процес е отговорна ензимната амилаза.

Резултати от теста

До 14 секунди – имате отличен метаболизъм .

От 15 до 30 секунди – умерен .

Над 30 секунди – бавен

Първата категория са тези, които “се хранят често”. Те могат да ядат над 130 грама въглехидрати на ден. Възможно е дори леко да се отклонят от нормата, като в същото време между храненията трябва да има достатъчно дълги паузи. Но това не е страшно, защото има много вкусни ястия с минимални калории, втория тип метаболизъм е съвсем нормален и няма какво да промените в него, а при третото, ако искате да свалите килограми, ще трябва да се консултирате с специалист, който да ви насочи как да го забързате

Сега можете да коригирате менюто си съобразно метаболизма. Не забравяйте да разберете резултата си и да споделите този текст с приятелите си!

Източник:  За Жената