Отглеждайте тези 15 растения! Това са най-добрите стайни растения за дома! Неземен уют и топлина..
Стайните растения внасят уют и хармония в дома. Въпреки това, има толкова много цветя, че лесно може да се изгубите в разнообразието от избори. Представяме ви 15 от най-добрите растения за всяка стая от дома. Те правят жилището не само красиво, но и практично.

Баня

 1. Палма “Лейди” пречиства въздуха от амоняка, който се съдържа в някои химически препарати.
 2. Аглаонемата може да намали вредното въздействие на формалдехида върху човешкото здраве. Най-доброто място за нейното съхранение е близо до душа.
 3. Европейският бръшлян абсорбира въглеродния диоксид по-добре от всяко друго растение. Освен това той пречиства въздуха от токсините, формалдехида и тежките метали.

Спалня

 1. Змийското растение отделя кислород през нощта и пречиства въздуха от токсините, което значително подобрява качеството на сън.
 2. Спатифилумът лесно може да абсорбира промишлените токсини (ацетон, бензол и амоняк). Той е особено полезен след боядисване на жилището, когато въздухът е наситен с опасни химикали.
 3. Фаленопсис е растение с прекрасни цветове. То отделя голямо количество кислород през нощта и пречиства въздуха от толуена.

Детска стая

 1. Кафееното дърво е естествен филтър. То пречиства въздуха от бензол, формалдехид, фенол и трихлоретилен.
 2. Хибискусът създава благоприятен микроклимат. Той отделя фитонциди, които правят въздуха по-чист и по-здравословен. Ако го поставите близо до други растения, те ще започнат да растат по-бързо.
 3. Цикламата може да помогне за облекчаване на безсънието, хроничната умора, депресията и раздразнителността.

Хол

 1. Драцената пречиства въздуха от бензол и формалдехид (намира се в тапети, бои, завеси и килими).
 2. Хлорофитумът намалява вредното въздействие на формалдехида и тютюневия дим. Освен това действа като естествено средство за овлажняване на въздуха.
 3. Фикус Бенджамин също може да се постави в хола. Това растение пречиства въздуха от бензол, трихлоретилен (намира се в препарати за почистване на килими, лепила и други) и фенол.

Кухня

 1. Алое вера пречиства въздуха от бензол (намира се в почистващите препарати) и формалдехид.
 2. Мадагаскарският жасмин прави въздуха в кухнята по-здравословен. Ако се грижите добре за това растение, скоро може да ви дари с красиви цветове, които да разнасят своето благоухание в цялата кухня.
 3. Сентполия – нейното основно предимство е, че държи насекомите далеч от дома.

Кое от тези цветя имате у дома? Споделете в полето за коментари по-долу.

Източник: Фрамар