Открита е нова супер- храна! Няма да повярвате коя е?
Тази шотландска храна може да се открие във всеки един дом в цялата страна и според диетолозите е с идеално съдържание на желязо и протеин. Тези, които през 2015г ядяха семена от чиа и авокадо в старанието си да подобрят здравословното си състояние, ще се наслаждават на различен вид супер храна тази година- т.нар. черен шотландски пудинг.

Шотландската кървавица се очаква да бъде новата супер храна за 2016 г. Диетолозите възхваляват нейното високо съдържание на желязо, идеално за борба с умората и лошата концентрацията, водещи до анемия. Кървавицата, съдържаща протеини, калий, калций и магнезий, както и на свободни въглехидрати, се очаква да изчезне от рафтовете.

Дарън Бийл заяви: “Тя ще се присъедини към групата на морските водорасли, черния боб, маслото от авокадо, зърна от терт и сок от бреза като ключови супер храни за тази година. Интересно е да се види как нашите клиенти променят навиците си за поръчки в зависимост от новите модерни наименования в здравословното хранене. Сред наименованията на останалите полезни храни кървавицата е истинска изненада и за нас.” Хората са все още са резервирани към идеята да ядат храната, която е направена от свинска кръв, смесена с овесени ядки.

Но новината, че странната храна всъщност е изключително полезна, довела до бум на поръчки при един касапин, известен с производството на някои от най- добрите колбаси с кръв в света. Месарницата на Чарлз Маклауд в Западна Шотландия е увеличил осем пъти през последните няколко дни поръчките, идващи от чак от Лондон.

Западните острови са известни с производството на най- добрата кървавица в света. Лорна Маклин, директор в месарски магазин, заяви пред Мейл Онлайн: “Мисля, че това е интересно нещо, защото не винаги е била класифицирана като здравословна храна заради съставките, но тя всъщност е пълна с желязо и протеини, така че е да се признае за ползите от нея.”

Кървавицата е с ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на протеин, без захар и не е нужно да се яде много, тя е много засищаща.

Източник: Prochetime.com