Парадокс! Наказаха 63 годишен човек, садил фиданки и грижил се за градинката пред блока си! (СНИМКИ)
63-годишният хасковлия Димитър Ганев бе санкциониран днес от общинската служба КОРЗ за незаконно засаждане на финданки в градинката пред блока на ул. “Ком”. Мъжът бе изкопал няколко ямки и бе подготвил за засаждане в тях иглолистни фиданки. Това обаче ставало без разрешение от общината.

КОРЗ отишли на адреса по сигнал. Установили, че мъжът е натрупал там и доста камъни, с които навярно е искал да декорира градинката. Димитър Ганев отказа да разговаря с репортери и да обясни намеренията си. Бе отрязал и няколко клона на съседни дървета, навярно за да осигури пространство на новите дръвчета.

От общината коментираха, че хасковлията няма да бъде глобен, но му е връчен протокол и му е даден срок да възстанови градинката в предишното й състояние. От администрацията допълниха, че няма проблем граждани да засаждат дръвчета в града, но това трябва да става с разрешение на общината.

“Трябва да се прецени дали даденият дървесен вид е подходящ за конкретния район, дали не пречи на видимостта, на движението или пък дали не засенчва нечия фасада например”, обясниха от администрацията.
Тодор Кръшков

Източник: haskovo