Перфектните начини да направите косата си красива и през лятото
Почти всяка жена е изправена пред този сложен проблем: трябва ли да се издигнеш по-рано, за да оформяш косата си или да спиш по-дълго и просто да я вържеш в опашката? Предлагаме ви да не избирате между тези опции: сега можете да имате достатъчно сън и да носите перфектната прическа!

Прочетете нашите съвети, за да видите как да действате както при дълги, така и при къси коси.

Обичаме нещата, които правят живота ни по-лесни, поради което сме събрали някои съвети за оформяне на косата, които ще ви помогнат да изглеждате великолепно сутрин.

8. Използвайте копринени калъфки.

Ако искате косата ви да бъде великолепна, без да полагате никакви усилия, сменете памучните калъфки със сирни или сатени.

Те поемат по-бавно влагата и гладката повърхност намаляват триенето, което ви помага да запазите прическата си. Не ни вярвате? Проверете го.

7. Вържи я на кок.

За да получите красива и проста прическа, вържете леко влажната си коса на висок кок в горната част на главата си, увийте я и пъхнете краищата надолу. Косата ще изсъхне и така или иначе и ще получите прическа с обем. Също така се препоръчва използването на по-мек ластик.

 

6. Използвайте фиби.

Не е нужно да оставяте косата си, ако искате тя да бъде къдрава. Преди да си легнете, нанесете лосион за подстригване. След това разделете косата си на части и завъртете всеки кичур около фиба. Ако имате дълга коса, можете също да използвате фиби за закрепване на косата.

 

5. Използвайте шал.

Ако сте уморени от бухналата си коса, преди лягане, овлажнете и срешете косата, увийте със сатенен шал. Това ще предотврати триене на косата ви и ще се събудите с красива прическа.

 

4. Направете си 2 кока.

Нанесете малко балсам на леко мократа коса и я разделете на 2 секции. Завийте кичурите около пръста си и изсушете със сешоар. Направете 2 хлабави кока зад ушите си и ги закрепете с фиби. Сутрин спуснете косата си надолу и нанесете спрей за обем.

 

3. Заменете твърдите аксесоари с меки.

За да направите къдрава коса, опитайте се да използвате обикновени парчета плат, вместо ролки. Разделете косите си на части, завъртете ги около ивици плат и вържете лентите. Сутрин премахнете ивиците и нанесете лак за коса.

2. Направете “пашкули”.

Друг метод за получаване на къдрава коса е да се правят пашкули. Отделете косата си в секции и нанесете гел за коса. След това завъртете всички кичури и ги закрепете с фиби или коса.

 

1. Използвайте правилната четка за коса.

За да не нарушите прическата си и да я направите отново красива, използвайте четка с различни видове косми.

Бонус: Как да намалите къгата коса у дома

На първо място, подгответе косата си, като я измиете и изсушавате.

След това трябва да се срещнете с косата си на сектори (вижте картинката по-горе). Следвайте тези стъпки:

Разделете косата си на 2 секции в горната част на главата, където тя започва да се върти.

Срещите 1 секция надолу от короната на главата си до челото и направете друга секция от короната на главата до вратата си.

След това вдигнете косата под ъгъл от 90 градуса и изрежете секцията, която се простира до челото ви. Продължавайте да режете косата, докато не отрежете цялата предна и задна част.

След това разделете косата надолу по средата и внимателно подстригвайте косата си по същия начин.

Кой съвет ви харесва най-много? Споделете собствените си тайни за красотата с нас в коментарите.

Източник:  За Жената