Пийте този чай вместо хапче за сън! Маха мазнините, нормализира кръвното и стимулира растежа на косата
В наше време, когато съществува интернет, е трудно да се изненадате с нещо необичайно. Все повече продукти, за които не сме чували, стават редовни гости на нашите маси. Колкото по-добре сме информирани, толкова повече ползи можем да дадем на нашето тяло, така че е време да научим за необичайния тайландски син чай .

Силната инфузия на синия чай може да се използва като хранителен цвят за сметана, желе и други ястия. И ще изглежда оригинално в прозрачна бира и ще ви развесели!

От какво се прави синия чай?

Тайландският син чай се приготвя от растението, наречено Klitoria troychaiaya /семейство Бобови/ – тайландска орхидея или пеперудоцветен грах, расте в Тайланд и Тайван.

Цветята се събират преди изгрев слънце и се сушат, но не се изсушават до края. Те се оставят да се окисляват при висока влажност и температура 23-27 градуса, само след това се опаковат.

Полезни свойства на синия чай

Благоприятно въздействие върху зрението. Подходящо е да се използва за профилактика на заболявания на очната ябълка и за комплексно лечение на съответните заболявания.

Подпомага интензивния растеж на косата, предотвратява загубата и появата на сива коса. Освен това укрепва ноктите и подобрява външния вид на кожата – с една дума, незаменим за вашата красота .

Ускорява изгарянето на мазнините, така че ще ви помогне при отслабването . В допълнение, той регулира обмяната на веществата.

Изчиства съдовете, презарежда мозъка. По този начин повишава концентрацията, подобрява паметта и стимулира други мисловни процеси.

Успокоява и отпуска. Вместо една шепа антидепресанти, пийте чаша от този необичаен чай.

Как да си направите синия чай

2-3 ч.л. изпете в топла вода и оставете за около 15-20 минути. Не използвайте вряла вода , тя ще унищожи всички полезни вещества. Добавете за по-интересен вкус мента, парче лимон или мед.

 

Важно е да не превишавате дневната доза с употребата на тази напитка: не повече от три чаши дневно в продължение на една седмица. След това направете почивка и само след три седмици можете да повторите курса. И от време на време можете просто да се поглезите с екзотична напитка.

Предимствата на тази напитка са неоспорими и ще ви харесат. Бихте ли се възползвали от шанса да опитате този екзотичен чай? Споделете в коментарите!

Източник: За Жената