Плодът, който забавя косопада и помага за възстановяване на косата
Тънката, капеща коса  е не само досадна работа, но и емоционално често е изключително стресираща  за засегнатите. Причините варират от хормонални изменения , причинени от стрес, до  недостиг на витамини .

Важно е още в началото да направим нещо, за да забавим евентуалната плешивост (при мъжете) и напълно да спрем окапването на косата. Различни изследвания показват, че гуавата е много ефективна при  възвръщането плътността и силата на косъма . Листата на гуава съдържат голямо количество витамин В .

Този витамин има значителен принос за запазването и развитието на косъма.

За лечение на косопада и тънката коса с гуава ви трябват само 2 съставки:

Приложение:

Смесете листата с водата в подходящ съд и натъркайте скалпа със сместа. Оставете да престои така 10 минути. Можете да използвате като тоник за коса или да оставите сместа върху главата цяла нощ, за да подейства хубаво, след което да изплакнете на следващата сутрин. В допълнение ще откриете и положителен страничен ефект: Косата ви ще придобие тайнствен тропически аромат.

Тази процедура може да прилагате, докато не забележите, че косата е станала много по-силна и по-здрава. Ако не забележите подобрение в обема на косата, трябва да потърсите съвет от дерматолог.

Източник: За Жената