Повечето силните жени стоят в обречени връзки.. Защо?
В днешно време, накъдето и да се обърнем, виждаме силни жени, които заемат ръководни постове или гласуват големи компании. Жените днес могат да имат всяка професия, която пожелаят, да тренират всеки спорт, да осъществят всеки мечта!

Днес положението на жените е много по-добро от преди век и дори 50 години. Затова ни е трудно да разберем защо една силна жена би останала в обречена връзка, защо би простила на съпруга, който постоянно й изневерява или се отнася зле с нея.

Защо една силна и умна жена би останала в едно очевидно лошо за нея връзка? За да откриете въпроса на този въпрос, днес ще ви представим експертното мнение на няколко специалисти по връзките.

Ето как са били техните 7 причини една жена да остане в лоша и обречена връзки:

1. Тя е уплашена

Има нещо успокояващо в познатата връзка, нещо, което ѝ дава сигурност. Ако я напусне, трябва да се изправи пред неизвестното, а то е плашещо. И да, дори най-силните и умни жени понякога се страхуват.

2. Не се знае какво да предприеме, чувства се като в капан

Дори да напусне връзката и да се измъкне заедно с децата си – какво да прави след това? Плашещо е да си помисли как трябва да се оправя съвсем сама, без никаква финансова подкрепа.

3. Тя е състрадателна

Жените са по-състрадателни от мъжете. Те лесно могат да разберат, че той е имал лош ден и не е мислел това, което е казал. Готови са да повярват на извиненията му и да му простят. Любовта и състраданието често задържат една съпруга при неверния или жесток съпруг.

4. Не вярва, че той е изневерил

Понякога нейният отказ да повярва, ни се струва нелеп, но вие как бихте реагирали, ако някой ви каже, че партньорът ви ви изневерява? Дори да откриете червило на ризата му или дочуете слух, мозъкът ви отказва да го приеме. Всички искаме да вярваме, че хората до нас са добри. Някои жени имат нужда от време да повярват и да го приемат.

5. Тя е влюбена

Това не е извинение, това е просто факт. Когато обичаме някого, е много трудно изведнъж да престанем. За да се измъкне от такава връзка, тя има нужда от много кураж и от приятели, които да я подкрепят, защото да си тръгнеш от любовта винаги е трудно.

6. Тя си мисли, че е нещо нормално

Ако е израснала в нещастно семейство, тя може да си мисли, че това е нормалният развой на нещата. Дори без да го осъзнаваме, ние следваме модела, заложен от родителите ни.

7. Мисли си, че го заслужава

Вероятно това е най-лошата причина, защото е продиктувана от ниско самочувствие. Децата изграждат представа за себестойността си върху начина, по който другите се отнасят с тях. Дори тя да е израснала с любещи родители, пак може да си мисли, че не заслужава истинска любов.

Тя може да е постигнала много в живота и пак да вярва, че никой не може да я обича такава, каквото е. Ако познавате жена, която е в лоша връзка, не я съдете. Подайте й ръка, предложете й подкрепа.

Помогнете й да се разбере положението, защото колкото и да й казвате, че трябва да го напусне, това е нещо, което тя трябва да разбере и реши.

Източник:  dama.bg