Погрижете се за хармонията в сърцето си! – Рецепта за здраве от Джуна
Всяко заболяване, смята лечителката Джуна, е резултат от непростена обида. Ако човек натрупва в себе си гняв и негативизъм, постоянно е притеснен, не е изненадващо, че при него идват болести.

Важно е непрекъснато да следите тялото си, но и не по-малко важно е да наблюдавате какво се случва в душата ви. Ако имате труден момент, много сте нервни и не можете да намерите ключа към хармонията, не пропускайте да прочетете тези препоръки. Джуна била мъдър и необикновен човек и ето защо тя не се уморявала да говори с близките си: животът ни е това, което ние мислим за него.

Как да намерите хармония?

1) Прошка

Ако имате проблеми в живота си, не е от значение в каква сфера са, това е знак. Ние трябва да простим на някого!

Има една отлична техника, която ще разтовари всичките обиди. Представете си човека, на когото искате да простите, на сцена. Представете си добрите неща, които се случват с него, и за какво винаги мечтае. Оставете го да напусне сцената и се поставете на мястото му. Представете си, че сте доволни и вашата мечта е станала реалност!

 

Месец по-късно, с малко ежедневна практика, вашият живот ще бъде сто пъти по-добър! Вече не започвате да се чудите как да намерите спокойствие: то ще дойде незабележимо само.

2) Активност

Не позволявайте на сърцето си да мързелува! Най-малко един час на ден ходете пеша, изкачвайте стълби, не забравяйте да правите упражнения.

Активността е важна за сърдечния мускул и ако сте се научили да водите пасивен начин на живот, то живеете наполовина. Оказва се, че вие сами карате да се доближавате до старостта и до  болестите.

3) Масаж

Чрез докосване на тялото си вие изразявате любовта си към него. Ежедневният масаж на лицето и релаксацията на мускулите на лицето ще ви помогнат да се отървете от главоболието и безсънието.

Масажирайте лицето си най-малко 5 минути на ден и 10 минути – краката и шията. Добре би било, ако имате близък човек, който може да ви направи масаж. Но дори и да нямате, не е от значение: самостоятелният масаж също е ефективен!

4) Мисли

Следете за това, за което мислите! Не губете и минута да мислите за хора, които са ви неприятни. Не мислете за лошите неща, от които се боите. Ето как можете да намерите вътрешен мир: Трябва да подчините собствените си мисли.

Трудно е да следите мислите си и трябва да се обучавате сами да го правите през цялото време, но трябва да опитате. Това е тайната на доброто здраве и младежкия вид на много дълголетници: те не се тровят с лоши мисли!

5) Уважение

Уважавайте себе си и не забравяйте, че няма по света втори човек като вас. Завистта е невежество, а подражанието – самоубийство! Ако не уважавате себе си, вие убивате живота в себе си.

Осъзнайте собствените си ценности и обърнете внимание на всички свои мисли и действия.

6) Бъдеще

Ценете своето бъдеще толкова силно, колкото цените и настоящето си! Какво означава това? Важно е да бъдете в състояние да се отдадете на моментното удоволствие в името на щастието в бъдеще. Не предавайте себе си никога, погрижете се за това да постъпвате правилно.

Това означава да не изпивате последната чаша с алкохол; откажете се от спонтанните покупки сега, така че да имате достатъчно пари за всичко планирано по-нататък; откажете десерта заради  бъдещата си красива фигура и бъдещото си здраве; отрежете изкушението, което ще доведе до сериозни последици в бъдеще.

Запомнете: здравето ви сега е резултат от множеството предателства в миналото.

За да остане тялото й младо и здраво, Джуна пиела настойка от цвекло за прочистване на организма. Курсът продължава 2 седмици, последван от прекъсване за още 2 седмици, а след това можете да го повторите! Тази настойка не само ще помогне за подобряване на храносмилането, но и понижава нивото на холестерола и кръвната захар, прочиства черния дроб.

Настойка от цвекло /рецепта на Джуна/

СЪСТАВКИ:

1 средно червено цвекло

1 литър вряща вода

коричка черен хляб

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Суровото цвекло се почиства и се нарязва на малки парченца. Поставя се в буркан с вместимост от 1 литър и се добавя кората от черния хляб.
  2. Оставете цвеклото за 3 дни на топло място. Махнете пяната и поставете буркана с настойката в хладилник.
  3. Приемайте по 125 грама от прочистващото чудо 3 пъти на ден преди хранене.

Човек се състои от душа и телесна обвивка и трябва да се грижи еднакво както за физическото си здраве, така и за душевното. Това е ключът към здравето, щастието и хармонията.

Източник: otbaba