Подправката, която маха целулит и стопява мазнините по корема, стои на рафта в кухнята ти
Тази подправка се намира във вашата кухня, евтина е, а е невероятно здравословна. Разберете какво може да направи за вашето здраве. Със своите лечебни свойства се забелязва още в древната индийска медицина, така че в списъците на Аюрведа се споменават много пъти.

Черният пипер е подправки, който със сигурност се използва почти всеки ден, но вероятно не знаете за нейните лечебни сили. Именно затова ние ще ви разкрием всички благотворни, лечебни действия на този продукт, които никога не са скъпи и със сигурност го имате и в кухнята.

Черният пипер преди всичко стимулира храносмилането и премахва бактериите в стомаха. Въпреки това, антибактериалното и антимикробното действие на черния пипер може да бъде и мощен консервант, а храната, която е добре подправена с тази подправка, може да издържа дълго. Важна роля на пипера е това, което подтиква способността на организма да абсорбира хранителните вещества, особено бета-каротин и витамини от група В. Той също така ускорява метаболизма и подпомага изгарянето на калориите, така че може да бъде от голяма полза за хората, които имат излишък от килограми.

Черният пипер съдържа силни антиоксиданти, които са важен съюзник в борбата срещу свободните радикали, като тази подправка помага на организма да се предпази от възникването на рак. Пипер предотвратява и задържа водата в тялото, така че стимулира потнето и отделянето на урината. В комбинация с варени вино и карамфил, той е отлично средство срещу устна. От черния пипер може да се направи и етерично масло, което е много ефективно в борбата срещу артериите, насърчава кръвообращението, а също и за премахването на целулита.

Източник:  днесplus