Помни! Никога не пий лошо кафе! Не излизай с неподходящи мъже! И избягвай скучни приятели! Вижте защо..
Има някои области на живота, в които не трябва да приемате посредствени неща и да правите компромиси. За тези неща си струва да се борите.

Хората, които не знаят как да живеят добре, ви карат да се чувствате зле от това, че се стремите към по-добър живот. Те може да ви наричат егоисти – просто заради това, че вие се опитвате да правите нещо, за да сте щастливи.

Но, ако живеете в постоянни притеснения какво ще кажат другите хора за вас, тогава ще имате един много спокоен и много скучен живот.

Ако страстта ви към живота плаши другите хора, нека да бягат. Ако вашият порив идва твърде много за тях, нека си тръгнат. Вашият живот трябва да бъде отражение на това, което най-много обичате и което ви прави щастливи.

Не трябва да се страхувате да говорите за това. Ако се държите така, сякаш не ви пука, животът ще ви поднесе повече от това, за което не ви пука. Всичко е просто.

Но да бъдете равнодушни също не е приемливо. Хората искат да бъдете винаги съгласни и да плувате по течението. Може би в някои сфери в живота е добре това, но не във всичко.

Има милион други неща, които не можете да контролирате и които е по-добре да забравите. Обикновено това са нещата, които са свързани с други хора и с това, което те мислят, чувстват и правят. Никога не очаквайте нищо от другите, защото не можете нито да им повлияете, нито да промените направеното от тях.

Това, което може да промените, е единствено това, което допускате да се случи в собствения ви живот. Може да контролирате единствено вашия начин на живот.

Ето защо: не оставяйте лоши хора да влияят върху живота ви, не изкарвайте времето си със скучни хора. Не излизайте с мъж, който ви кара да го чакате и не държи на думата си. И никога не се съгласявайте на лошо кафе – по-добре си направете или си купете наистина вкусно.

Животът е твърде кратък, за да си губите времето с неща, които ви изтощават. Престанете с безразличието. Съсредоточете се върху това, което можете да направите, за да бъдете щастливи.

източник: magiangelova.bg