Попитайте хората над 50 за нещата, които те биха искали да бяха направили на младини, ще откриете следните 20 истини
Ако попитате хората над 50 за нещата, които те биха искали да бяха направили на младини, ще откриете следните 20 истини.

1. Спрете да пушите. 

“Ако можеше да ме видите сега, съкрушен и отпуснат върху своите бедни, пращящи колене, ви моля поне да помислите за спиране на тютюнопушенето”, пише в Quora потребителят Синди Пърлман Финк. Това „удоволствие“ е скъпо, мирише лошо и е 100% гаранция за причиняването на здравословни проблеми. Искате да нямате рак на 50? Спрете цигарите.

2. Не яжте вредни храни.

“Можете да направите много пари на 20, 30, 40 … за да си купите целия свят, когато сте на 50 години или по-късно,” пише Сириша Шилакамари. “Но не можете да си купите здраве. Откажете се от заведенията за бързо хранене не по-късно от 30-годишна възраст”.

3. Поддържайте връзка с родителите, братята и сестрите си.

“Със сигурност това са хората, с които имате най-много разногласия и най-често спорите. Но това, което научавате по-късно е, че вашето семейство може да ви даде ценен урок – да се научите да се разбирате с хора, които не са съгласни с вас по много въпроси “, пише Робърт Уокър.”Аз съм от семейство, което спори постоянно. Ако ни наблюдавате отстрани, без да ни познавате, понякога може да си помислите, че се мразим. Но това не е така. Напротив, нашите умове са свободни да изразяват своята воля, именно защото семейните връзки са толкова силни”.

4. Не се излагайте на слънце без слънцезащитен крем.

“Бях глупав. Аз не слушах. Искате ли бръчки и тънка кожа, породени от вредното въздействие на слънцето, каквито имам аз и искате ли да получавате синини само от леко докосване? Тогава продължавайте да си лежите на слънце без слънцезащитен крем, “пише Синди Пърлман Финк.

5. Спортувайте.

Изградете си активен начин на живот сега и когато сте на 50, няма да съжалявате. “За да не качвате килограми, трябват упражнения. Поддържайте теглото си в нормални граници, защото е добре за тялото ви “, продължава Синди Пърлман Финк. “От теглото произлизат всички лоши неща. Аз съм била пухкава, била съм и слаба, второто определено е по-здравословно”.

6. Спестявайте пари. 

“Спестете пари. Знам, че това е скучно, банално и не е секси, но е вярно “, пише Клиф Гили. “През своите 30 средностатистическият човек има много доходи, някои от които почти винаги могат лесно да бъдат заделяни и използвани по-късно в живота. Плюс това, изграждането на навик за спестяване отрано означава, че ще го запазите за цял живот“.

7. Научете се да се задоволявате с това, което имате.

“Щастието е това, което има значение, то е много повече, отколкото постигането на светски успехи”, споделя Робърт Уокър. “Ако не сте доволни от това, което сте, тогава е малко по-малко вероятно да се окажете милионер, но пък е твърде вероятно да имате по-щастлив живот, работейки върху себе си. И ако го направите, станете богат човек – няма причина да не го направите, защото вече ще сте по-щастливи, а щастливият човек постига много повече”.

8. Не отлагайте осъществяването на важните цели.

“Искате ли да си купите къща? Да имате деца? Да напишете книга? Промяна на кариерата? Да се научите да свирите на нов музикален инструмент? Да опитате гмуркане? Стартиране на свой бизнес? Всичко започва от днес “, казва Бил Карвин. “Лесно е да отлагаш нещата. Но е наистина вярно, че времето започва да ускорява, когато навършите 30 и това темпо не се променя. Моментът, в който ще се придвижите към своите мечти, трябва да е сега”.

9. Наспивайте се.

“Използвайте звездната хигиена на съня”, пише Нан Уолдман. “Тъмна стая или спуснати завеси ще блокират светлината. И никакви ярки екрани преди лягане. Заспивайте всеки ден по едно и също време и се будете също в конкретен час”.

10. Грижете се за зъбите си.

” Отиди на зъболекар вече!”, пише Каролин Зелонка. “Отървавай се от всеки проблем в мига, в който настъпи. За разлика от много здравословни проблеми, тези със зъбите само се задълбочават – и неща като коронки и импланти са неудобни, времеемки и скъпи. В случай, че имате добри спестявания и доходи, просто не отлагайте”.

11. Събирайте спомени вместо неща.

Вие сте това, което сте преживяли. Не се събуждайте на 50, осъзнали, че сте си губили живота в събиране на притежания. Спомените няма да се обезценят и не могат да бъдат изгорени или откраднати.

12. Давайте на другите.

“Давайте на другите, така че да можете да усетите добротата на този жест”, пише Нан Уолдман. “А когато давате, го правете от сърце, душа. И не очаквайте нищо в замяна”.

13. Бъдете любопитни и правете по едно нещо, което ви плаши, всеки ден.

Действайте с размах! Страхът съществува само за да го победим! Предизвикателството трябва да е повече от скачане от самолет – то трябва да се измерва в дни, а не, часове или минути. И ще се усмихвате, когато станете на 50. Обещавам ви!

14. Прочитайте поне по 10 книги всяка година.

” Иска ми се да прекарвам повече време в гледане на телевизия и клипчета”, бихте казали вие. Вашият мозък никога не спира да расте, така че всъщност четенето на книги е упражнението, което има значение, а за застояването пред телевизора.

15. Пътувайте. Колкото е възможно, винаги, когато можете.

“Пътуването ще ви промени така, както нищо друго не може. То ще ви заведе на места, които ще ви накарат да се грижите за въпроси, далеч по-големи от вас “, пише Джеф Гоинс. “Става въпрос за изпитването на истински риск и приключения, така че да не трябва да живеете в страх през останалата част от живота си“.

16. Научете се да медитирате.

“Списъкът с обезщетения е безкраен, но той ще ви коства сравнително малко количество от времето ви на ден, за да осъществите промяната в живота си”, пише Рен ду Нобле. “Но изкуството да погледнеш в себе си и да спреш за момент, ще промени живота ви!“

17. Важните сте самите вие.

Повярвайте ми, в деня, в който тялото ви започне да показва признаци на износване и застаряване, вече няма да ви е до купони или опити да впечатлите хората около вас “, споделя Статиш Кумар. “Вие трябва да започнете вашия път точно сега, за да станете по-силни в момента, в който навършите 50.”

18. Водете си дневник.

“Само така няма да забравите онези безценни моменти, на които така сте се радвали”, пише Марк Кроули. “Вашите записки ще ви забавляват искрено един ден. Лаптопът ще направи момента с архивирането лесен за изпълнение, така че няма какво да отлагате повече. Пазете и снимките си. Винаги е приятно да се връщаш към спомените си”.

19. Станете собственици.

“Купете си къща. Имайте кола. Не, не ставайте вещоман, но имайте поне едно голямо нещо, с което да се гордеете и което да притежавате.

20. Грижете се за вашите приятели.

“Подбирайте хората около вас така, че да ви помагат, разбират, но и да ви казват истината винаги”, съветва Нан Уолдман. “Възпитавайте ги. Смейте се с тях. Бъди глупави. Допринасяйте за тяхното щастие и наслада от живота. Отделяйте време всяка седмица, за да се виждате с тях”

Източник: ofertomat