Пробвахме тази страшна вкусотия при сестра ми и с децата и мъжа ми пръстите си облизахме. Сега почвам да я забърквам!
Предлагаме ви  рецептата за панакота с мед . Прави се лесно, а става вкусотия и половина.

Идеален десерт за всеки ден и всеки празник. Не го пропускайте, защото пръстите ще си оближете.

Трябват ни една лъжица сладкарска сметана, 250 грама прясно мляко, шест лъжици мед, една шушулка ванилия, една опаковка желатин.

Първо трябва да си кипнем прясното мляко заедно с меда. След това го сваляме от котлона и прибавяме вътре накиснатия желатин като не спираме да бъркаме постоянно.

Сметаната я кипваме за няколко минути и прибавяме към нея ванилията. След малко ги сваляме от котлона и изсипваме в млякото, но бавно и при непрекъснато бъркане.

Накрая разсипваме сместа в подходящи купички и я оставяме да се желира в хладилника за около три-четири часа. Не бързайте да ги вадите по-рано, защото няма да са напълно готови и няма да усетите цялата вкусотия на панакотата.

Когато сервирате крема трябва да обърнете, а може и да го гарнирате по желание. Цялата тази работа отнема нищо и няма 30-35 минути, заедно с приготвянето на продуктите от самото начало.

Панакота с мед става фантастичен десерт, който спокойно бихте могли да предложите на своите гости при подходящ повод. Ще остане възхитено, защото е едновременно вкусно, леко и свежо за хапване.

Пожелаваме да си го направите и да ядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

Източник:  За Жената