Променете цвета на косата си без страх, с тези естествените техники за боядисване
Има около 5000 различни химични вещества, които се използват в боите за коса. Те са канцерогенни и са тествани върху животни.

Ако искате да промените цвета на косата си без страх, ви предлагаме да се обърнете към естествените техники за боядисване. Ще ви покажем как да боядисате косата си по естествен начин с билки.

Сок от моркови или цвекло за червена коса

Боядисването на косата с моркови или цвекло е чудесен начин за придобиването на временен червеникав оттенък на вашите кичури, без да използвате неприятни химикали.

Съставки:

Сок от цвекло (можете да добавите сок от моркови)

Кокосово масло

Получаване: Смесете кокосовото масло и сока от цвекло. Нанесете внимателно върху главата си. Покрийте с найлонова торбичка. Оставете върху косата в продължение на 1 час. След това изплакнете.

Лайка за златна руса коса

8 супени лъжици лайка

300 мл вода

лимонов сок

Излейте 300 мл гореща вода към 8 супени лъжици сушена лайка. Загрейте за 15 минути. След това охладете и прецедете. Добавете сока на половин лимон. Нанесете сместа върху косата си, срешете я и оставете да изсъхне. Изсушете косата си на слънце за най-добри резултати. След това я измийте обилно с шампоан.

Орехови люспи за тъмно-кафяв цвят

Смелете орехите и ги варете в тенджера с вода в продължение на поне 30 минути. Охладете и нанесете върху косата за 20 минути, в зависимост от цвета. Не втривайте в кожата на главата твърде много.

Лукови люспи за сива коса

Добавете половин чаша лукови люспи в чаша, пълна с вряща вода. Оставете да се накисват за двадесет минути. Покрийте главата си, така че да не се загуби топлината на разтвора.

Източник: otbaba