Прочистваща напитка с лимон и мента, с която положителният му ефект няма да отнеме много време, докато дойде
Здравословният начин на живот стана много популярен напоследък. Хората се отказват от лошите навици, правят упражнения сутрин, хранят се балансирано, използват натурална козметика, но половината от тях така и не дочакват видими резултати. Недостатъците на кожата не изчезват, косата и ноктите са чупливи, нервите са обтегнати …

И всичко това, защото тялото ни се износва с времето, а след това му е все по-трудно да се възстанови. Това важи в особена степен за черния дроб, тъй като той е един вид филтър, който работи неуморно, за да ни предпази от вредните вещества. Но има решение!

За да функционира черният ни дроб добре и да не се претоварва, уверете се, че диетата ви съдържа достатъчно витамини. За попълване на нуждата от тях яжте повече плодове и зеленчуци. Съществуват и помощни напитки, които могат да ви бъдат полезни.

Днес представяме на вашето внимание прочистваща напитка с лимон и мента, която ще помогне на черния ви дроб да работи по-добре. Повярвайте, положителният ефект няма да отнеме много време!

Съставки:

50 грама прясна мента

25 мл лимонов сок

30 мл портокалов сок

1 литър вода

3 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Оставете водата да заври в тенджера.

Добавете листата от мента, намалете огъня и варете в продължение на 5 минути.

Свалете тенджерата от котлона. Водата се оставя да се охлади до стайна температура.

Добавете лимоновия и портокаловия сок.

Подсладете с течен мед и разбъркайте.

Прецедете напитката. Готово!

За да изчистите черния дроб от токсини, е достатъчно да пиете само по 1 чаша на ден. Курсът на лечение – 1 седмица.

Всички компоненти стимулират черния дроб и жлъчния мехур. Също така, тази отвара помага при отравяне, добър ефект има и върху стомашно-чревния тракт. И най-важното – вкусна е и утолява жаждата!

Източник: За Жената