Самотна майка и двете ѝ деца се радват на обновения си нов дом, който беше безплатно ремонтиран! (ВИДЕО)
30-годишната Венцислава и двете ѝ деца вече се радват на обновения си дом благодарение на „Бригада Нов дом”. Тя е самотна майка на 14-годишния Марио и на 9-годишния Стивън, който е дете със специални нужди.

Венцислава се омъжва рано и става майка на 16 години. Стивън се ражда в осмия месец от бременността и когато е на един месец, е диагностициран с тромбофилия и детска церебрална парализа. Съпругът започва да пие и да бие Венцислава, като агресията му към семейството стига дотам, че наръгва Венцислава с нож. Тя го напуска.

Венцислава и момчетата живеят в общинско жилище на втория етаж. Домът се нуждае от ремонт – има мухъл, лющи се, плочките в банята едва се държат да не паднат, а паркетът е разбит.

Бригадата подава ръка на Венцислава и прави ремонт на апартамента. Сменят паркета с мокет, тъй като съседите се оплакват от шума от инвалидната количка на Стиви, оправят банята, оборудват кухнята с всичко необходимо.

„Животът ни се промени. Видяхме, че домът ни наистина страхотен и започнахме и ние да се чувстваме страхотно”, призна Венцислава в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Години наред асансьорът в блока не спира на втория етаж, където живее Венцислава, и тя носи Стивън на ръце до апартамента. Благодарение на „Бригада Нов дом” и със съдействието на община „Надежда” асансьорът вече е пуснат и го ползваме, разказва Венцислава.

Тя е категорична, че се е откъснала от кошмара с бившия си съпруг. „Когато има такъв човек в една къща, не успяваш да бъдеш пълноценен родител на децата си. Той много рядко звъни, всъщност той не търси децата, търси връзка с мен, но не поддържаме никакъв контакт”, допълни майката.

Източник: btvnovinite