Само с 3 продукта, си направих сладко от череши – плодовете остават цели и не се разкашкват
Ако сте опитвали да правите сладко, особено от по-меки плодове, сигурно сте се сблъсквали с този проблем – получава се вкусна, но пихтиеста смес, в която плодовете не се различават от общата маса. Съществува един начин, който ще запази плодовете в сладкото цели, без да промени и капчица от вкусовите им качества – използването на желатин .

Ето как да си направите най-лесното сладко с цели череши :

Продукти:

За 1 кг череши:

  • 700 гр.кристална захар
  • 2 с.л.бързоразтворим желатин
  • череши (1 кг или повече, но тогава увеличете и горните продукти пропорционално)

Приготвяне:

Премахнете дръжките от черешите и ги залейте със студена вода за няколко часа. Това ще ви помогне да се отървете от червеи, който, за съжаление, може да се крият вътре. Ако има такава, то със сигурност ще излязат. След това извадете костилките на черешите. Ще го направите лесно с помощта на най-обикновена безопасна игла или специален уред.

След като всички костилки са отстранени, смесете захарта с желатина, след това я добавете към черешите и разбъркайте. Поставете плодовете на хладно място за 12 часа.
След 12 часа черешите ще пуснат сока си. Поставете ги в тенджера на слаб огън, оставете да заврат и варете около 3 минути.

Не забравяйте да разбърквате. Веднага след като черешите започнат да врат, започва да се образува много пяна – внимавайте да не изкипи. Затова съдът, в който ще варите черешите, трябва да бъде пълен не повече от половината.

Когато черешите поврат 3 минути, изключете котлона и отстранете пяната. Разпределете плодовете в чисти, сухи, стерилни буркани, след което затворете плътно с капаци.

Обърнете ги и оставете до сутринта. След това приберете готовото сладко в мазето или килера.

Не пропускайте да опитате – много е вкусно!

Източник: За Жената