Само 1 лъжичка от тайната рецепта и ще се насладите на най-сочните и вкусни кюфтета, които някога сте пробвали
Изглежда, че е фасулска работа да се направят кюфтета, нали? Въпреки това, понякога изобщо не ни се получават, или стават прекалено сухи или се разронват, но и те като всички останали ястия си имат няколко тънкости, които трябва да знаете.

Тези съвети ще ви помогнат да си направите перфектните кюфтета.

Веднага искаме да ви разкрием един трик, който няма равен. Определено ще се върнете да ни благодарите в коментарите, ако го опитате на практика!

Когато правите кюфтета следващия път добавете малко горчица  на прах или семена от горчица: само 1 супена лъжица за цялата смес. Това количество горчица ще бъде достатъчно, за да направите кюфтета по-сочни и вкусни, отколкото са били досега.

 

Как да си приготвите вкусни кюфтета

Ако искате да получите вкусни кюфтета, не купувайте готова кайма от съмнителен произход, а си направете сами сместа.

Трябва ли да добавите яйце? 

Разбира се, че това е необходимо. Основното нещо е да не се прекалява с яйцата и да се използват не повече от 2-3 на 1 кг месо. Лукът за същото количество ще изисква около 200 г, за предпочитане – преди това да сте го запържили лекичко, съвсем друг вкус ще придобие кюфтето.

Хлябът е най-важната съставка.

Без хляб ще имате кебап, а не сочно и вкусно кюфте. И най-важното е предварително да сте напоили хляба в мляко или вода.

Естествено е важно да запазите точното съотношение. Това изглежда така: за 1 кг месо – 250 грама бял хляб и 300-400 грама мляко или вода

Използвайте хляба от вчера или някой изостанал от предишните дни. Отстранете всички корички от него, накъсайте на парчета и накиснете в студено мляко или вода. Веднага след като се надуе, внимателно го разбъркайте с ръцете си и го сложете при останалата част от пълнежа. Част от хляба може да бъде заменена с настъргани картофи, тиква или други зеленчуци.

Получената кайма подправете (червен пипер, черен пипер, кориандър, чили) и нарязани билки (копър, магдано, мента). Не забравяйте да посолите.

Не бъдете егоисти – споделете тези съвети с приятелките ви, нека и те да вкусят от божествените кюфтета!

Източник: За Жената