Секунди преди да изключат поддържащия апарат, една сестра дала невероятна идея!
Представете си, да сте в пълно съзнание, но да не може да се движите или да говорите. Това беше реалността за Ниса Смит от Юта. Докато кърмила едно- месечната си дъщеря, тя получава удар и е откарана спешно в болницата. На следващия ден, тя получава много по-сериозен удар и остава напълно парализирана. “Не можех да се говоря”, спомня си Смит.

“Аз не можех да се движа въобще. Не можех да направя нищо. Но знаех какво исках да кажа и направя. Аз просто не може да помръдна. ” Лекарите на Смит казали на семейството си, че ще бъде в мозъчна смърт през останалата част от живота си и препоръчали да подпишат документите за изключване на животоподдържащите апарати. Въпреки това, на една от сестрите й хрумнала идеята, че се опитала да комуникира със Смит мигайки и Смит й отговорила.

Смит страда от особен синдром, състояние, при което цялото тялото е парализирано, но мозъкът е все още е в съзнание. Смит е постигнала забележително възстановяване и сега е в състояние да ходи и говори сама с малки затруднения. Нейната цел е някой ден да бъде в състояние да работи с трите си дъщери. “Само да ги гледам как растат и това ме прави щастлива”, каза Смит.

Източник: Prochetime.com