Скандално! Цветана Манева е ставала жертва на крадци цели 11 пъти!
Цветана Манева и съпругът ѝ Явор Милушев живеят на пъпа на София, но домът им бил непрекъснат обект на крадци. Откакто се нанесли там, актрисата и мъжът ѝ станали жертви на кражби и прониквания с взлом цели 11 пъти.

През година-две апартаментът им бил атакуван от престъпници, като по време на част от кражбите те били на територията на дома си. Шоковите ситуации разтрепервали Манева и вдигали кръвното ѝ до небесата. Тя не се притеснявала толкова за бижутата, техниката и парите, които обирджиите искали, а за живота си, защото знаела за редица случаи в квартала, при които нейни възрастни съседи са пострадали сериозно. Повлияна от поредицата неприятни случки, актрисата развила страхова невроза да излиза сама и винаги гледала да си намира придружител. Екранната баба Злата от хитовия сериал „Скъпи наследници“ вече избягвала да носи златните си бижута по улиците или ако излизала с тях, ги криела под блузи с поло яки, за да не я нападнат и пребият.

Най-драматично от всички посегателства върху имуществото си Цветана преживяла опита за палеж, който ѝ се случил преди няколко години. Тогава злосторници залели с бензин и подпалили входната врата на дома ѝ с цел да го изпепелят до основи. Пушекът обаче бързо се разнесъл из целия вход и бдителни съседи веднага разбрали откъде идва. Добре че били те, за да изгасят пожара в начален етап, а щетите от него били минимални – пострадали само вратата и антрето. Кой бил поръчител и извършител на престъпното деяние, Манева така и не разбрала, въпреки че дълго време била привиквана в участъка, където давала обяснения заедно с всички свидетели.

Самата Цветана също е гасила пожар, но не вкъщи, а в театъра. Екшънът се разиграл в „Сълза и смях“. Пламъците тръгнали от черна копринена наметка, поставена в близост до един от прожекторите зад кулисите. Манева първа забелязала огъня, изнизала се незабележимо от сцената и го потушила. После се върнала също толкова незабележимо за публиката и доиграла спектакъла „Нирвана“, без никой да разбере за аварийната ситуация.

С напредването на възрастта артистката далеч не била толкова смела, колкото едно време, и близките ѝ я съветвали да си сложи камери или поне СОТ на жилището. Тя обаче се дърпала и смятала, че това ще обремени допълнително ежедневието ѝ.

Източник: Ретро