След като разберете защо съм покрила печката с кърпа ще направите и вие същото
Чистотата на печката е болезнена тема за почти всяка домакиня. При всяка подготовка на храната става все по-трудно да се почисти старата мръсотия. Освен това, за такава скъпа техника, се нуждаете от правилната грижа, пише lekuvai.bg.

Искаме да ви кажем колко бързо и лесно можете да почиствате всяка плоча, без да използвате скъпи почистващи препарати и безмилостни метални гъби.

Надяваме се, че тази селекция от пет чудесни начина на почистване на плота ще ви бъде много полезна.

Как да почистите печката от мръсотия

оцет

С помощта на пръскало, нанесете оцет върху повърхността на плота и оставете за 20 минути. След това внимателно изплакнете с влажна гъба. Ако трябва да почистите много мръсна плоча, поръсете повърхността със сода и я напръскайте с оцет. Оставете почистващата смес за 15-30 минути и внимателно я отстранете с хартиена кърпа или влажна гъба.

С кърпа

Поръсете повърхността на печката със сода за хляб, вземете една хавлия напоена с топла сапунена вода и я изстискайте добре. Покрийте плочата с мократа кърпа и я оставете за 15 минути. Почистете печката от мръсотия с влажна гъба.

Растително масло

Оказва се, че растителното масло напълно се справя с мръсотията, която остава на печката след готвене. Навлажнете хартиена кърпа със зехтин или слънчогледово олио и избършете замърсените части. За премахването на останалите мазнини от печката ще помогне обичайната влажна гъба и миялен препарат.

Сода и кислородна вода

Разбърквайте 1 лъжичка сода в 250мл кислородна вода. Равномерно разпределете получената маса върху замърсената повърхност на плочата и оставете за 15 минути. След това избършете с влажна гъба или хартиена кърпа.

Лимон със сол

Поръсете замърсяването с лимонов сок и поръсете със сол. Оставете за 5-10 минути и след това забършете плочата с помощта на влажна гъба.

За да защитите кожата на ръцете от увреждане, дразнене и алергични реакции, препоръчваме да използвате гумени ръкавици. С помощта на тези методи вашата печка винаги ще блести от чистота. Споделете тази полезна информация с вашите приятели!

Източник: Petel