След като се научих да плета, живота ми е много по-смирен. Много е лесно, ето как става (ВИДЕО)
В моето семейство всички плетат: баба, майка, сестра ми и дори дядо ми! Но мен някак си не ме влечеше: просто ми беше скучно. Но през последната една година, не знам какво ми стана и станах направо като вманиачена по плетенето и всичко това заради техниката, на която ме научи моята приятелка Олга- шивачка по професия.

Най-интересното е, че за тази необичайна техника се нуждаете от пръчка сладолед или обикновена линия, както и прежда и кука.

Перуанско плетене

Стилът на плетене дойде при нас от Перу. Местните жители на латиноамериканската държава са инвестирали в тази техника своя собствена отделна култура и национални традиции. В собствения си гардероб винаги имат много вълнени неща, които мъжете и жените плетат в тази невероятна страна.

В действителност перуанското плетене може да се счита за визитна карта на Перу. Основата в стила му е плетене на цветни декоративни орнаменти с помощта на многоцветни прежди. Можете също така да отбележите разнообразието от различни начини на плетене.

Редакционният ни екип подготви специално за вас кратко описание и малко майсторска класа, как да плетете по перуанска техника brumstick . Резултатът е изумяващ!

КАК ДА ПЛЕТЕТЕ “ТЕХНИКА НА BRUMSTICK”

За извършване на техниката се нуждаете от обикновена пръчка от всякакви материали: метал, пластмаса, дърво, както и кука и прежда. Всички завъртания с конеца трябва да в 25 бр. и се разделят на групи от 5 броя

 

Ето какво трябва да направите, за да захванете 5-те кончета. Когато вържете възела и го фиксирате, го извадете от детайла и изберете още четири цикъла.

Същото трябва да се направи и с останалите 20

След това повторете същото действие със следващия ред (25 броя), но така че клечката да е по ръба. И отново, направете едно редче

Това е красотата, която трябва да постигнете в края на краищата!

Сега ще ви покажем как да си направите стилна гривна с плетене на една кука в brumstick техника.

ГРИВНА С ПОМОЩТА НА ПЛЕТЕНЕ НА ЕДНА КУКА

Направете верига от 15 бримки на тънка кука.

Издърпайте и преместете работа си на кука или клечка от сладолед. Направете още 15 по- големи дупчици

Издърпайте куката под 5 бримки, както е показано на снимката.

Това е всичко, гривната е готова.

Насладете се на нещата, които сами сте си направили и споделете един прост начин на плетене с приятелите си!

И ако искате да видите процеса на плетене в техниката на brumstick, предлагаме ви да гледате това видео.

Източник: За Жената