Солните депозити на вратата са много неприятни – 7 Руски упражнения как да се справите с болката във врата
Солните депозити на вратата са много коварно нещо. Самите соли не причиняват никакво дискомфорт освен болки по шията, но те могат да доведат до много неприятни усложнения. Един от тези последици е отеохондрозата и това е неприятно болка, нали знаете. За да не се доведе до това, трябва да действате незабавно и да се освободите от ненужните натрупвания.

Ще ви разказвам за причините за солените отлагания и как да се борим с тях.

Солени депозити на шията

Съществува мнение, че основната причина за натрупването на сол е прекомерната употреба на сол. Учените отдавна обаче отричат ​​този факт. Но каква е истинската причина тогава? Всъщност може да има много фактори и никога не може да се каже със сигурност коя от тях изигра решаваща роля.

Някои лекари твърдят, че натрупването на сол се предизвиква от прекомерна консумация на продукти, съдържащи протеини. Но все пак мнозинството вярват, че всичко се дължи на неправилна диета и заседнал начин на живот. И ние сме склонни да го вярваме. Доказано е, че натрупването на соли на шията често безпокои хора, които прекарват много време с главата си надолу. Особено тези, които работят много на компютър.

Поради дългия престой в една и съща поза, мускулите са претоварени и в резултат на това губят напълно тонуса си. Това не е основната причина, разбира се, но рискът от натрупване на сол се увеличава многократно. Благодарение на солевите отлагания шийните прешлени претърпяват дегенеративни промени и компресират нервите, които преминават през цервикалния участък. Това води до херния, възпаление, подуване и силна болка. И още една от причините за остеохондрозата.

Преди да ви кажем как да лекуваме тази неприятна болка, искаме да ви кажем как да я предотвратите. Основният проблем е храненето, което означава, че трябва да го настроите малко. Важно е да се контролира количеството консумиран протеин и да се създадат условия за по-добро храносмилане на храната.

От диетата е по-добре да се изключат рибата и месото от мастни сортове, както и карантиите от животни. Желателно е да се откажат от подправки и сосове, както и бутер сладкиши, маринати, туршии и пикантни ястия. Необходимо е да добавите още пресни зеленчуци към диетата, сок от тиква ще бъде много полезен.

Е, с измислената диета сега е времето да се научим как да се справим с отлагането на соли, тъй като се е появило. Можете да прибягвате до традиционните средства.

Масаж

Има специален масаж, който разгражда солените отлагания. Той действа добре при свиване на тъканите и подобрява кръвообращението. Ако откриете добър професионалист, той може да бъде много ефективен. Трябва обаче да се подготвите за факта, че това ще отнеме много време и все пак ще струва скъпо.

Специални упражнения

Има цели комплекти от упражнения, които помагат да се отървете от солените отлагания и дори да ги предотвратите.

Електрофереза
Прекрасна процедура, която прави солите по-меки и улеснява тяхното отстраняване от тялото.

Лечебни методи

Най-често предписват курс инжекции, които облекчават симптомите. Например, мускулни релаксанти или опиати. Само това не решава проблема, а само помага за намаляване на дискомфорта.

Всички тези методи са ефективни и ги прилагат по-добре. И още по-добре да добавите към този сложен инструмент, чиято рецепта ние сме с вас и споделяме по-долу. Този компрес е много ефективен срещу солите на шията.

За да го приготвите, се нуждаете от картофи, мед и масло от ела. Рендосайте картофите върху фино ренде и разбъркайте с мед в съотношение едно към едно. След това го поставете на врата и раменете, завийте нещо топло отгоре и оставете за два часа. Би било подходящо време да се отпуснете и да си лягате. След изваждане на компреса и намазваме възпаленото място с масло от ела.

Повторете процедурата трябва като това е всеки курс вечер в рамките на 7-10 дни. Скоро ще видите резултата: дискомфортът в шията ще премине и ще стане по-лесно да се движите. Предлагаме ви да добавите към хода на компресите и изпълнението на набор от упражнения.

В този видеоклип Александър Дрозенников показва прекрасни упражнения, които ще помогнат на шията да бъде гъвкава и силна, като мускулите ще са в тонус.

Работейки срещу проблема комплексно, ще можете да се отървете от солите навреме и няма да се наложи да научите какво е остеохондроза. Упражнявайте се, сложете компреси, яжте здравословно и останете здрави!

Кръвната остеохондроза е много опасна болест и ако не е възможно да се предотврати, тя трябва да се лекува спешно. Писахме как да лекуваме остеохондрозата с прости упражнения.

Но лекарят по рехабилитация Александър Шишонин твърди, че остеохондрозата е още по-опасна от онкологията. Разказахме ви за този лекар и за лечението му на остеохондроза.

Източник:  За Жената