Стилист на звездите показа 5 прически за всеки ден без да се налага да миете косата си
Сегашният, много активен ритъм на живот, особено в големите градове, понякога оставя малко време за почивка и самообслужване. Ето защо, съветът на професионалистите е толкова ценен, което ви позволява да изглеждате страхотно при всяко натоварване.

Практически съвети за стайлинг на косата  дава звездният стилист Адам Рийд.

Основният “акцент” е, че не можете да миете косата си за пет дни, ако нямате време да правите косата си всяка сутрин.

1. Първия ден, особено внимателно почистете косата, което ще бъде основа за следващите етапи. Нанесете спрей (пяна, мус) към корените на косата, а по цялата дължина – термичен спрей. С помощта на големи къдрици или кръгла четка, повдигнете косата в корените, като я изсушите със сешоар. Ако имате преса за коса, направете големи къдрици.

За да фиксирате прическата, използвайте лак за коса: поставете го на ръцете и незабавно преминете през къдриците.

2. Ако на следващата сутрин прическата е запазила своя повече или по-малко нормален външен вид, тогава изгладете останалите къдрици и я фиксирайте с лак. Ако желаете, можете да завъртите краищата на машата.

3. За да добавите обем на косата на третия ден, особено на задната част, третирайте корените със сух шампоан. Можете леко да я разресвате. Съберете косата в ниска опашка, давайки завършена прическа с усукани върхове. И можете да оставите косата си права.

4. На четвъртия ден е по-добре да добавите обем към косата с помощта на спрей – той трябва да се нанесе върху корените и да се разнесе с ръце. За издръжливост, изсушете и след това прекарайте през пресата, за да стане гладка.

5. Последният, пети ден от маратона с немита глава трябва да я вържете отзад, като използвате безцветен ластик. И отгоре украсите с красива фиба за коса, която ще привлече вниманието към себе си, а не към косата. За особено непокорните кичурчета на слепоочията използвайте лак.

Страхотно, нали?
Тези съвети са особено полезни за тези, които трудно стават през зимата и нямат време и енергия да си мият косата. Бих искала да чуя вашите отзиви.

Източник: За Жената