Таблетка активен въглен с парче лимон помага за излишната миризма на хладилника
Всички сме изпитали неудобството да отворим вратата на хладилника и миризмата да ни удари директно в челото, определено доста неприятен момент, а още повече, ако има и чужди хора около вас.

Понякога търсенето на източника на неприятната миризма в хладилника се превръща в търсене на игла в купа сено.  Изглежда, че всички продукти са пресни, а рафтовете са измити и чисти и въпреки това хладилникът не мирише безобразно и разпръсва даже аромата си безобразно из цялата кухня. Силно миришещи продукти, които не са покрити с капак, нискокачествени пластмасови съдове или лекарства, могат да оставят след себе си такава следа.

За да се отървете от проблема ще ви помогне ароматизатора . Вече описахме как работят сода, лимон, ръжен хляб и ябълките в тези случаи. Но най-ефективното средсво доказано с времето си остава активен въглен . Това средство работи дори и при миризливи мивки и канали, ефектът е почти мигновен и продължава дълго време, което всъщност е най- важното. След това ще обясним как всъщност става.

Ще ви е необходим плитък пластмасов контейнер, прясна цитрусова кора, за предпочитане лимон , стрък хвойна (по избор), таблетки с активен въглен .

Ако не сте намерили подходящ контейнер, просто отрежете парче пластмасова бутилка . Направете няколко дупки на дъното с нагрят нож или игла.

Поставете в контейнер кората на един лимон и няколко таблетки активен въглен. Поглъщателят на миризма с дезодориращ ефект е готов!

За да се гарантира, че ароматизаторът запазва свойствата си за дълго време , покрийте го с капак или фолио. Сложете го в хладилника и се насладете на свежестта!

За да запазите хладилника си по-свеж , използвайте един от естествените дезинфектанти при измиване.

Оцетът се разрежда с вода в съотношение 1: 1 и се избърсва с разтвора стените на хладилника. В 1 литър вода се разрежда 1 супена лъжица течен амоняк и избършете хладилника отвътре, това е другият ви вариант, който ще ви свърши работа също.

Можете също да използвате смес от лимонов сок и водка в съотношение 1: 10.

Този разтвор не само избърсва стените на хладилника, но и оставя и миризма за няколко часа, за да елиминира неприятната, както и прави дезинфекция на цялия уред.

Ако фурната се счита за кралица на къщата, тогава хладилникът има всяко право да се нарече крал! Съгласен съм, че е трудно да си представим кухня без този незаменим помощник. Следете и защитете необходимата техника с помощта на щадящи агенти без химикали . Ако ви харесва статията,  споделяйте информация с вашите приятели

Източник: За Жената