Тайната на крехките пържолки най-накрая е разкрита
Има хиляда и една причини, поради които свинското месо най-често се избира за домашни месни ястия. Свинското месо е вкусно, умерено мазно и всички го обожават. Обикновено е по-евтино и по-лесно достъпно. Пържолките обикновено се правят от свинско месо, шиш кебап – още повече, и само задушено с лука е добро ястие.

Слабото място на всяко свинско е, че много лесно може да го изсушите и загубите сочността на месето. Ако приготвите свински пържоли в мляко, това няма как да се случи , затова и сега ще ви разкрием една от най- големите тайни на професионалните готвачи

Съставките

свинско месо 400 гр

мляко 0,5 л

масло 2 супени лъжици

Слънчогледово олио 2 супени лъжици

кориандър 1 ч.л.

чесън 3 скилидки

сол 0,5 ч.л.

риган 1 ч.л.

черен пипер на вкус

Подготовка

Едно парче месо (по-добре е да вземете вратни пържоли) измийте и избършете с кърпа, като премахнете излишната влага. Разтрийте свинското месо с кориандър, риган, черен пипер и сол.
Обелете чесъна и нарежете на тънки плочи. Запържете го в тиган в смес от предварително загрято слънчогледово олио до златистото .

Съвет: Ако искате месото да има по-интензивен вкус и коричка , дръжте го на огън повечко време от двете страни

Напълнете мляко в тигана до покрие месото като го подгреете. Намалете котлона със свинското месо и оставете в продължение на 2 часа (понякога това отнема час и половина) и не забравяйте да обърнете парчето на 40-тата минути.
Уверете се, че млякото не е напълно изпарено и допълнете, ако е необходимо. Сервирайте месото топло

Ако искате месото да стане възможно най-сочно и крехко, това е пътят за вас.

Харесва ли ви рецептата за свинско месо ? Запазете я, за да не я изгубите!

Източник: За Жената