Тайната на перфектно изпържената, хрупкава цаца, която не може да спреш да ядеш
Много туристи на брега на Черно море имат късмета да хапнат от тези риби. Тя се намира в менюто на кафенета, ресторанти, бирарии и къде ли не. Пържената малка риба е абсолютна класика и морето не би било същото без една порция от нея и студена халба бира.

За пържене става всяка малка морска риба : сардина, балтийска херинга, цаца, сафрид. Проблеми с почистването няма да възникнат, ако премахнете малката част от главата с помощта на нож.

Перката не трябва да се отстранява. Някои изобщо не се притесняват и дори хапват рибата с главата и вътрешностите й. Ние все пак съветваме да я изчистите, в края на краищата и е по-вкусно и по-сигурно. Ястието ще допълни перфектно студената бира и ще е перфектната вечеря.

Съставките

цаца 1 кг

Пшенично брашно 200 g

галета 2 супени лъжици

сол на вкус

Черен пипер на вкус

чубрица 1 щипка

червен пипер на вкус

Слънчогледово масло на вкус

нишесте 2 супени лъжици

Подготовка

Измийте рибата, отстранете главите и вътрешностите, поставете ги на хартиена кърпа, така че да се абсорбира излишната влага.
Смесете брашното, солта, галетата и подправките. Рибата се овалва в панировката, поставя се в тиган, който предварително е хубаво загрят със слънчогледово олио и се пържи до златист цвят

Можете да използвате още по-проста рецепта. Рибата поставена на един слой върху лист за печене . Малко полейте със слънчогледово олио и я изпратете в 200-градусова фурна за 20 минути. Опитайте сами, споделете рецепти с приятели. Бон апетит!

Източник: За Жената