Тези две жени измислиха гениалната идея, как да спрат шофьорите пред пешеходните пътеки!
На този участък има много инциденти с пострадали минувачи и тогава им хрумнала невероятната идея
В 6-милионната индийска град Ахмадабад трафика е изключително напрегнат.

Един участък от улицата в града имаше печална слава. Тук има пешеходна пътека, оборудвана с всички необходими знаци и маркировка. Но независимо от това, авариите с пострадали пешеходци са се увеличили почти всеки ден.

Тогава двама местни художници Саумия Пандия Тхакар и Шакунтала Пандия измислиха необичайна способност да намалят аварийността на тази област. Те нарисували на асфалта триизмерния графит на пешеходната пътека. Сега шофьорите имат чувството, че летят срещу бетонни блокове и набиват спирачки.

Ефектът от графитите се оказал поразителен – за 3 месеца инцидентите с коли и пешеходци са намалели 6 пъти!

Въпреки, че веднага да се съобрази, че това е рисунка, за всеки случай карах много бавно, докато премине тези” блокове “.

Дори сега, когато минавам там, вече знам, че това е рисунка, намалява скоростта, защото яркото петно ​​на асфалта привлича вниманието и те налага да се концентрирате “, разказва таксиджията Виджай Ансари.

Властите в Ахмадабад възторжено възприеха идеята на двамата художници и им предложиха да нарисуват подобни графити и по улиците около училищата. Естествено те се съгласяват и сега по улиците на града могат да се видят невероятни рисунки.

Не е зле в този частен опит от далечна Индия да се погледат и нашите народни общини.

Източник:  политика

Ръчно изработени сребърни бижута – Swarovski® – Намаления!

loading…