Тези животни спят наистина малко! Eто защо!
Сънят е изключително важен за всяко едно живо същество. Друг е въпросът кой от какво количество има нужда. За едни е необходим цял сезон, за други 8 часа, а за трети са достатъчни 2-3 часа и са напълно възстановени, споделя Актуално.

Африканските слонове, например, се наспиват за два часа и после могат да не спя 48 часа. Това се отнася за животните в природата. Слоновете в зоологическите градини имат нужда от поне 4 до 6 часа сън на ден. За да са категорични в твърденията си, учените от Университета във Уитуотърсранд, Южна Африка са наблюдавали два женски слона в продължение на 35 дена неотлъчно.

Специални уреди, закачени на животните, давали информация за различните фази от съня им. Специални жироскопи пък регистрирали позата за сън. Не е ясно дали тези животни слят толкова малко заради огромната си маса. Уредите регистрирали, че двата женски слона можели спокойно да издържат 46 без да спят и да изминават по 30 км. През по- голямата част от времето, прекарано в сън, слоновете са прави, а само по един час от всичкото време са легнали на земята.

Източник: Prochetime.com