Това бе Горчивият урок на съдбата
Мои близки приятели дълго време нямаха деца. След напразни опити да се сдобият с желаната рожба, те решиха да си осиновят дете. По това време техни роднини с многолюдно семейство очакваха на бял свят да се появи поредното бебе. Детето беше нежелано и моите приятели успяха да убедят родителите да им дадат бебето за осиновяване. След няколко месеца се появи и малкото момиченце. Нарекоха я Надежда. Осиновителите й я пазеха и гледаха като зеницата на окото си. Приятелите ми бяха богати хора и задоволяваха всички капризи на така желаната рожба. Когато стана на 15 години, някой пошушна на Надето, че тя не е родната им дъщеря, а осиновена. Родителите й, притиснати в ъгъла, нямаха друг избор освен да признаят кои са биологичните й родители и защо са я дали за осиновяване. Истината за произхода й накара момичето да изпадне в емоционална криза.

Надето страдаше дълбоко и проклинаше осиновителите си, че са я разделили от родните й майка и баща. След един скандал момичето им заявило, че се чувства измамена и не желае да живее повече с тях. Вечерта откраднала пари от портфейла им и без никой да я усети, заминала да търси биологичното си семейство. Осиновителите й, които я отгледаха с истинска любов и влагаха толкова надежди в нея, били разбити от мъка от постъпката на дъщеря си. Надето лесно открила роднините си, но след като радостно им се представила коя е, била посрещната недружелюбно от тях.

Най-големият й брат обяснил, че са бедни хора и за нея няма място в дома им. А хората,, които считаше за свои родители, заеквайки й казали, че отдавна са я забравили и тя никога не е била желаното дете. Момичето мълчаливо понесло жестокия удар. Няколко дни се скитала безцелно по улиците и най-накрая се престрашила да се обади на осиновителите си. Без да губят време, приятелите ми открили къде е дъщеря им и побързали да си я приберат. Нито с дума, нито с жест, укориха Надето за постъпката й. Просто бяха щастливи, че тя отново е при тях. Сега Надето е благодарна за грижите им и дълбоко съжалява за обидите, които им отправи. По трудния начин момичето разбра, че не е важно кой те е родил, а кой те е отгледал.

Източник: lichna-drama