Това е дървото на живота! Безценен лечител, който лекува десетки заболявания!
Красулата или така нареченото дърво на живота е широко разпространено саксийно цвете. Неговите лечебни свойства са извън съмнение. Въпреки това, повечето хора не знаят почти нищо за тях, така че вижте какви качества има вашето стайно растение като лечител.

Дървото на живота е един истински индикатор за състоянието на семейството. Ако някой вкъщи боледува, това цвете е способно да изчисти негативната енергия на заболяването и затова започва да изсъхва. Но когато човекът се възстановява, дървото също укрепва. Невероятно как растението е свързано с членовете на домакинството дори на енергийно ниво.

Освен това, той притежава способността да пречиства въздуха в жилището и по този начин да повлияе положително на благосъстоянието на хората в него.

А употребата на краретата в народната медицина се дължи на нейните антивирусни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. По лечебни качества тя не отстъпва на каланхоето и алое вера. Ето как да я приложите:

Рани, порязвания, дълбоки драскотини, натъртвания и навяхвания – измийте няколко листа от дръвчето и ги смелете, като се постараете максимално да запазите сока им. Поставете пастата върху чиста марля (най-добре стерилна) или сгънат на няколко слоя бинт. Приложете я към раната или абсцеса и превържете, за да се запази стабилен компресът. Задръжте го в продължение на 4 часа, след което го сменете с нов.

ъзпалените стави със сок от листата на дървото.

Болка, сърбеж и подуване след ухапвания от комари, пчели и оси – със сока от листата мажете мястото на ухапване 4-6 пъти на ден.

Възпаление на бъбреците – измийте и смелете 5 листа от дървото на живота, залейте ги със 150-200 милилитра гореща преварена вода и ги запарете за 1 час. Прецедете и приемайте от инфузията по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 15 минути преди хранене.

Мазоли – отстранете най-горната обвивка на листо от растението, прикрепете го към мазола с пластир и го оставете да действа през цялата нощ.

Изгаряния – за да не се появи мехур, приложете към изгореното място едно разрязано листо от красула.

Враснали нокти – срежете листото и го приложете към възпаленото място, покрийте с найлон и залепете с пластир. Когато компресът изсъхне, го подменете с нов. Сокът му ще омекоти и нокътя и ще може нежно да се отстрани.

Разширените вени, ставите и мускулните болки, подуване  – напълнете две трети от обема на половин литров сапун с листа и зелени клони от дърво на живота. Допълнете съда с водка, затворете го херметически и го оставете за 1 месец в тъмно място. След това преценете и с готовата тинктура правете компреси върху възпалените места.

Хемороиди  – от измити листа изцедете сок и го смесвайте с малко размекнат вазелин. Полученият махлем се нанася върху памучен тампон и се поставя върху хемороидите в продължение на 20-30 минути. Процедурата се извършва само след дефекация и почистване с студената вода. По време на прилагането на охлюда трябва да се намирате в легнало положение. Процедурата се извършва 2-3 пъти на ден.

Източник:  videlei