Това се случва с тялото ти, ако редовно консумираш хималайска сол..
Солта е един от най-често използваните подправки в ежедневието. Каква сол се налага на вашата трапеза? Днес ще разгледаме няколко ползи от консумацията на хималайската кристална сол. Ето какво прави толкова невероятна и все по-предпочитана.

Хималайската кристална сол съдържа същите 84 минерали и елементи, които се намират в човешкото тяло. Някои от тях са натриев хлорид, сулфат, калций, калий и магнезий. Съдържанието в нея на натрий е по-малко, в сравнение с обикновената готварска сол. Поради своята уникална структура тя съхранява вибрационната енергия.

Минералите в хималайската сол съществуват в колоидна форма, което означава, че те са достатъчно малки за нашите клетки и лесно се абсорбират.

Какви са ползите за здравето на нейната консумация?

Поддържа здравите бели дробове и дихателната функция;

Поддържа стабилен рН баланс в клетките;

* Намалява признаците на стареене;

* Насърчава добрия сън;

* Повишава либидото;

* Предотвратява мускулни крампи;

* Повишава хидратацията;

* Укрепва костите;

* Понижава кръвното налягане;

* Подобрява кръвообращението;

* Детоксикира организма от тежки метали и други;

Как да използвате хималайската сол?

Готвене – когато готвите с хималайска сол или овкусявате вашите сосове и салати, винаги го правете с предварително смлени кристалчета.

Релаксираща вана – насладете се на детоксикиращата вана с хималайска сол. Нейните незаменими елементи ще стимулират кръвообращението и ще успокоят болките в мускулите. Хималайската сол съдържа изобилие от подхранващи и щадящи кожата минерали, така че тази баня ще осигури лечение и удивително терапевтичен ефект за тялото ви.

Прочистване на въздуха – Хималайската кристална сол може да изчисти въздуха в дома или в офиса ви. Купете си лампа, направена с тази сол, а тук можете да прочетете повече за нейните здравословни ползи.

Направете си домашен пилинг – вземете малко количество смляна сол и добавете към нея зехтин или любимите си етерични масла. След това с леки масажни движения нанесете пилинга. След 2-3 минути може да изплакнете с вода.

Източник:  pik