Той видя какво прави момчето и се просълзи!
Във всички страни по света има бездомници, попаднали на улицата по различни причини. Всеки си има своята житейска история. Факт е, че населението избягва близките срещи с такива хора. Страхуват се от тях или пък не желаят да се докладват до хора със съмнителна лична хигиена и неясно здравословно състояние. Но не всички мислят така.

Ерик Гейнс, който е полицай в Балтимор, сподели мощно послание във Facebook, след като стана свидетел как едно момче се моли над един бездомен мъж в центъра на Балтимор. “Гледах как този младеж пресече улицата, спря и се приближи до един спящ бездомник. Допря се до него и започна да се моли над него”, пише Ерик във Facebook . “Това беше една невероятна гледка! Моля се това дете се превърне в лидер сред връстниците си и да продължи по същия този път!! Не всички младежи в Балтимор са се провалили !! Аз почувствах нуждата да публикувам това !!”

Гейнс казва, че вярва, че момчето, което изглежда на не повече от 15 или 16 години, е направило това по своя собствена воля, защото той “почти изпусна автобуса си, докато се молеше за човека, което потвърждава, че той го е направил не по друга причина, а да измоли спасението на бедняка . ” Гейнс казва, че той е щастлив от факта, че снимката се разпространила толкова бързо, защото “хората имат предубеждения към младите мъже.” Той добави: “Не всички са загубени. Някои правят чудесни неща в квартала и общността и това не е все едно и също като публичността в медиите.”

Източник: Prochetime.com