Топката СТРАЙКЕР – сладката болка от футбола. Един спомен от детството на милениалите
След кратки раздумки, както се досещаш на зелен чай и курабийки в офиса (злите езици ще кажат, че става въпрос за уиски), решихме да обърнем внимание на артефактите, които промениха изцяло живота на средностатистическият милениал. Това животно е човек, роден между 80-те и края на 90-те години.

Мнозина помнят тези доста по-сладки и прости времена, носталгията за бирата по левче е истина. Размишлявайки за едно различно време и 18-те години, които успяха да го обезличат, започнахме да разглеждаме някои от най-важните елементи, оформили мъжкото съзнание и физика от една страна и търпение, увереност и особено чувство на надежда от друга страна. Тогавашният детски “мъжки” блян идваше под формата на гумена топка “Striker”, изградена от най-суровата гума, увита в най-грапавото възможно покритие и по-твърда от тираджийска гума, напомпана на 5 атмосфери.

Да си вдигне ръката човек, който не е мечтал за такава и поне веднъж не е ревал за нея като Тити Папазов на епизод от робинята Изаура! Фрагментът от детството можеше да разцепва въздуха при всеки шут, да стърже асфалта, впрочем още тогава се доказваше, че нямаме качествен асфалт, както и да калява крехкото детско тяло.

Ударът с глава можеше спокойно да влезе в категорията на лека телесна повреда и потенциално леко мозъчно сътресение. Всеки шут можеше да бъде полезен, особено ако изпълнителят не е особено професионален. В правилните крака, страйкърът наистина отстояваше името си. Нажилените и попарените от този гумен снаряд често караха вратарчето да капитулира, забелязвайки бялата смърт да лети със страшна скорост към него. Особен спомен към всичко това трябва да бъде и репликата “Ще скачаш или ще плюеш?”, когато всеки трябваше да вземе своя дан от популярната “гъзенка”.

Деца, ако четете тези редове и не знаете какво е всичко това, просто приемете, че социалните мрежи са ви обрали и лишили от нещо много ценно. Благодарение на тази игра и тази топка, много милениали спаха по корем, осъзнавайки болката от парещия червен задник. Днес смело можем да кажем, че китайската индустрия не е оставила никой девствен още в най-ранна възраст, погрижили са се затова, поне в нашия квартал от 90-те.

Не бързайте да се зареждате с носталгия, защото няма да откриете това гумено изделие, способно да надживее дори хлебарките. Кратко търсене в мрежата показа, че не може да откриете добрия стар страйкър. Попаднахме на тази снимка и вярваме в доброто чувство за хумор, защото е оценена за 59 долара. А ти, братко, помниш ли времето, когато страйкър беше левче по пет?

Източник: Men.hotnews.bg