Трогателна история! Американец пропътува над 10 000 км, за да се срещне с Българка!
ВИРТУАЛНА ЛЮБОВ ДОВЕДЕ МАЙКЪЛ ЛИНДЪМ ОТ САЩ В БЪЛГАРИЯ. 23-ГОДИШНИЯТ ЧУЖДЕНЕЦ НАПРАВИЛ ИЗНЕНАДА НА ТЪРНОВКАТА МАРИЯ МИХАЙЛОВА, С КОЯТО ПОДДЪРЖАТ КОНТАКТ ПО ФЕЙСБУК ЦЯЛА ГОДИНА. Американецът пристигнал у нас, без да предупреди за идването си, затова шокът от срещата бил голям за нашенката. Тя е студентка по право в София и именно там дошъл Майкъл.

Мария е на 20 години, родена във Велико Търново. Баща й е болярин, а майка й има руски корени. Като повечето си връстници е израснала с интернет технологиите и модерното социално общуване. От малка мечтаела да стана адвокат и по тази причина се насочила към юридическото образование. Така животът я отвел в София. Студентката се запознала с Майкъл във Фейсбук покрай забавна страница за снимки, картинки и видеа, където и двамата членували. Често мненията им, изразени в коментари под публикациите, се припокривали и един ден 23-годишният американец й предложил приятелство.

„Започнахме да си пишем всеки ден. За мен беше интересно да комуникираме на английски език, тъй като едновременно упражнявах своя английски, а и научавах разни неща за живота в САЩ. Така се случи, че общуването ни стана част от ежедневието и макар часовата разлика и двамата знаехме какво прави другият във всеки момент. Когато аз ставах сутрин, той си лягаше. По тази причина често се случваше да будуваме до късно или пък да се събуждаме твърде рано”, разказва Мария.

ОКАЗАЛО СЕ, ЧЕ ДВАМАТА ИМАТ МНОГО СХОДНИ ИНТЕРЕСИ И ВИЖДАНИЯ ЗА ЖИВОТА. 20-годишното момиче разказа, че преди запознанството с нея Майкъл не знаел нищо за България и дори си мислел, че това е страна в Азия. Благодарение на комуникацията им научил за Царевец, Мадарския конник, Белоградчишките скали, храма „Александър Невски” и много други исторически паметници и забележителности у нас.

„Той си представяше страната ни като много бедна, изостанала и западнала. За щастие, успях да опровергая мнението му. От разни снимки в интернет си бе стигнал до извода, че тук ползваме автомобили само втора употреба и едва ли не хората се придвижват с коне и каруци”, шеговито споделя търновката.

Когато пристигнал в България и й съобщил, че е на летището в София, първоначално Мария не повярвала. Помислила, че се шегува. Той обаче пратил снимка на фона на столичния еърпорт и тя заедно с нейни колеги от университета отишли да го вземат от летището.

„Беше много вълнуващ момент. Чувството, че някой, когото познаваш задочно, е пропътувал такова разстояние само заради теб е неописуемо. Майкъл ме направи щастлива”, увери тя.

И ТЪКМО КОГАТО СТИГНАЛИ МОДЕРНАТА ЧАСТ НА СОФИЯ, ПЪТЯ ИМ ПРЕПРЕЧИЛ КОН С КАРУЦА…

Двамата прекарали 2 дни заедно, след което младежът отлетял за САЩ. Тяхната история обаче тепърва ще се развива, защото Мария ще прекара 4 месеца в страната на неограничените възможности на бригада. „Последния месец имам право да пребивавам като туристка и смятам да отида при Майкъл. Дали приятелството ни ще прерасне в любов – времето ще покаже”, коментира студентката.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба.БГ