Тя забранила да къпят бебето й. Вижте защо!
Раждането на бебе е свързано с много вълнения и притеснения, но няма нищо, което да може да се сравни с чувството, което те обзема, когато това най-накрая се случи. Бебето е тук и лекарите казват, че е добре и е здрав. Така че сега можете да си отдъхнете с облекчение. Но знаете, че не може да вземете бебето си веднага. Първо медицинският екип трябва да го поеме, за да го почисти.

Оказва се, че това не е толкова добра идея в края на краищата. Има една специална причина. Когато се раждат, бебетата са покрити в бяло- кремав слой. Това се нарича верникса казеоза. Ролята му е да предпази бебето в утробата на майката. А когато то се роди, болничния персонал измива всичко.

Въпреки това, се оказва, че наистина не е нужно да правят това. Дори е по- добре да бъде оставено с него. Новороденото се озовава в суха, богата на кислород среда, за която не е подговено. Верниксът помага на бебето се адаптира към новия си свят малко по-гладко и поддържа кожата му хидратирана. То помага да се предотврати навлизането на всякакви лоши бактерии в организма при отглеждането.

Изтриване с гъба за баня два или три пъти в седмицата ще запази бебето ви чисто, без да изсушава кожата му излишно. А ако бебето ви има по-тъмен тен на кожата, банята се ограничава до един път седмично. Бебетата имат суха кожа, заради твърде честото къпане, което дразни кожата им. Така че, почистването им устата и зоните, които са в пелената трябва да се обгрижват редовно.

Източник: Prochetime.com