Уникален домашен крем за заличаване на белези, стрии и целулит
Едва ли има по-добра козметика от тази, приготвена с изцяло натурални съставки. Разбира се, за козметичната индустрия би било неефективно да работят единствено с органични продукти, но какво ни пречи да забъркаме за себе си домашен крем, когато става толкова лесно? Все пак заслужаваме да поглезим кожата, в която живеем.

За целта ще са ни необходими какаово масло, зехтин, мед и лавандулово масло.

Какаовото масло – природен антиоксидант, въздейства активно за заличаване на белези и стрии, възвръща естествения блясък на кожата, заглажда бръчките и предотвратява появата на нови, подпомага преодоляването на възпалителните процеси.
Зехтин – кой ли не е чувал за “магическото средство” за красота от природата.

Това, което ме накара да го използвам в крема е, че способства регенерацията на кожата. Препоръчва се за премахване на белези от акне. Той също се води с ефект “анти-стрии”.
Медът се използва за премахване на белези, дори и от хирурзи. Да не говорим за всичките му останали благотворни ефекти.
Лавандуловото масло подхранва кожата и стимулира регенерацията на клетките.

Разтопете какаовото масло на водна баня и добавете зехтина, горе-долу в равни количества. Добавете 1 ч. л. мед. Капнете няколко пъти от лавандулата. И това е! Сложете за съхранение в бурканче и се опитайте да се сдържите да не го изядете.

Сутрин и вечер намазвайте белезите или проблемните участъци. Може да се използва и за хидратация на кожата на лицето, ръцете и цялото тяло.

Източник: Актуално