Уникално разкритие! Киселото мляко спасява от паркинсон
Немски учени доказаха, че една от съставките на киселото мляко – 0 ензимът д-лактат, или млечната киселина, помага за възстановяването на засегнатите от паркинсон мозъчни клетки. Проф. Теймурас Курцхалия и българинът, който работи в екипа му – Сидер Панков, са категорични, че съставки на киселото мляко спират развитието на паркинсон.

Това се получава чрез възобновяване на нормалнатa функция на митохондрията, която е енергийният източник на клетката. Заболяването е едно от най-разпространените в света, или 1% от населението на Земята страда от него. Учените смятат, че след като млечната киселина помага за възстановяването на увредените от паркинсон клетки, то ензимът може да помогне за лечението и на десетки други болести като епилепсия, множествена склероза и редица генетични заболявания, засягащи митохондрията на клетките.

Въпреки че все още не съществува лекарство, което да е направено на база основната бактерия на киселото мляко, специалистите съветват да хапваме поне по една кофичка на ден, за да си гарантираме добро умствено здраве.

Болестта на Паркинсон е хронично и прогресиращо заболяване на мозъка, което най-често засяга хората над 60-годишна възраст. Пациентите с болестта на Паркинсон имат затруднен контрол върху движенията на тялото и това състояние се влошава с прогресиране на болестта. Накрая те стават неспособни да изпълняват ежедневните си дейности. Симптомите на болестта на Паркинсон са резултат от загубата на нервни клетки в мозъка, която засяга контрола на движенията, както и други сфери като настроение, сън и мисловна дейност.

Източник: Ретро