Урокът на баща ми
Урокът на баща ми:

След дълъг и тежък работен ден,майка ми сложи чиния с наденички и много силно изгорял препечен хляб пред баща ми.Помня ,че го чаках да го забележи и да направи забележка ,но той взе хляба ,усмихна се и ме попита ,как е минал денят ми в училище.Не помня ,какво му казах, но си спомням, че го видях да маже масло и сладко върху изгорелия хляб и да го яде .

Когато станах от маса та онази вечер , помня ,как майка ми се извини на баща ми за изгорелия хляб и никога няма да забравя какво каза той:

” Скъпа, не се тревожи, понякога обичам препечен хляб, малко изгорял.”

По-късно, когато дойде да ме целуне за лека нощ ,така както правеше всяка вечер, не се сдържах и го попитах дали наистина обича изгорял хляб .Той ме прегърна и каза :

“Майка ти имаше много тежък работен ден ,много е уморена ,а филийка изгорял хляб не наранява никого.”

Животът е пълен с несъвършени неща. Трябва да се научим да приемаме недостатъците и да оценяваме всяко от различията на другите, защото разбирането и толерантността са в основата на всяка добра връзка.

Затова бъди по-мила, отколкото си мислиш,че можеш, защото всички хора в момента,в който са допуснали грешка ,или “са изгорили хляба ” имат някакъв свой проблем.

Оценявай това,че с грижа някой ти е предложил “хляб” и е бил добър с теб. Уважавай усилията на всекиго,защото не знаеш,какво има в главата му и какъв е проблемът му . Животът е низ от малки компромиси, за да имаш нещо голямо ,истинско и стойностно”.

Тогава си дадох сметка,що е любов и защо двамата са заедно ,преминали пред житейски бури и несгоди , вече близо 60 години …

Дияна Мейс